Перші іпотечні кредити під 7% сьогодні отримали дві сім'ї: як віддаватимуть?

11:17 1 березня 2021 р.

Фото до новини

Іпотечний кредит під 7% - реальність для тих, хто заробляє небагато, але заплатить одразу четвертину вартості житла. При цьому загальна вартість житла в іпотеку на 20 років не повинна перевищувати 2,5 млн грн.

Отримати кредит не більше 2 млн грн під 7% можна на купівлю квартири або будинку, нормативна площа яких становить 50 кв. метрів загальної площі на одну людину або сім'ю з двох осіб та 20 кв. метрів на кожного наступного члена сім'ї.

Сьогодні під час всеукраїнського форуму "Україна 30" відбулась церемонія підписання перших кредитних договорів між банками та позичальниками у рамках державної програми "Доступна іпотека 7%". Видано перші кредити. Перший договір підписали сім'ї Лапченко та Максимюк.

Про це повідомляє РБК-Україна, пише DailyLviv.

Перші сім українських банків підписали з Фондом розвитку підприємництва угоди про компенсацію з держбюджету частини кредитної ставки до рівня 7% річних. Це державні ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, а приватні "Глобус", Мегабанк, ОТП Банк і Кредобанк.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко на прес-конференції, яка транслювалася на каналі Youtube.

"На сьогодні готові підписати договори сім банків", - сказав він, відзначивши, що найближчим часом до програми приєднаються інші банки.

Згідно з даними ПриватБанку, отримати кредит під 7% можна на покупку квартири або будинку, нормативна площа яких становить 50 кв. метрів загальної площі на одну людину або сім'ю з двох осіб та 20 кв. метрів на кожного наступного члена сім'ї.

Участь у програмі можуть взяти громадяни, середньомісячний дохід яких і кожного з членів за останні шість місяців не перевищує десятикратного розміру середньої місячної заробітної плати у відповідному регіоні України.

Максимальний розмір такого кредиту обмежена сумою 2 млн грн, а вартість житла в іпотеку, не повинна перевищувати 2,5 млн грн. Отримати пільговий кредит на житло можна на термін до 20 років, а перший внесок позичальника повинен бути не менше 25% вартості житла.

Кабінет міністрів на засіданні 15 лютого вніс зміни в Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів. Постановою істотно спрощуються критерії для позичальників.

У грудні 2020 року середньозважена ефективна процентна ставка за новим іпотечними кредитами на вторинному ринку становила 14%, на первинному - 16,9%. Рік тому, в грудні 2019 року, ставки по іпотеці становили 20,6% на вторинному і 21,5% на первинному.

Забудовників Малоголосківської загальмували на Кульпарківській. Бракує школи

Власники Краківського ринку у Львові придбали за 100 млн грн Інститут конвеєробудування

Перші 20 км трас у Славському Антонов хоче почати будувати навесні 2022 року

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів