Інвестори презентуватимуть громадам на Львівщині проекти сміттєпереробних заводів

14:55 14 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

В облдержадміністрації пояснили, що людям пояснять: «Сміттєперепорбний завод – це не полігон твердих побутових відходів».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 14 червня: «Розпочинаються громадські обговорення щодо розміщення комплексів із утилізації ТПВ на території Львівщини. На сьогодні вже відібрали 17 земельних ділянок, які за всіма параметрами підходять для розміщення сміттєпереробних заводів. Відтак, із 20 червня до 15 липня інвестори презентуватимуть місцевим громадам проекти комплексів з утилізації твердих побутових відходів».

Директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук наголосив: «Наша ціль – пояснили людям, що сміттєперепорбний завод – це не полігон твердих побутових відходів. Ми плануємо будівництво сучасних, абсолютно безпечних комплексів із утилізації твердих побутових відходів, які сьогодні працюють у багатьох європейських містах. Окрім того, громади, на території яких збудують сміттєпереробні заводи, отримають можливість залучити у свої населені пункти нові інвестиції для будівництва доріг чи соціальних об’єктів».

Назарій Романчук також зазначив, що сміттєпереробні заводи, які збудують на території Львівщини, перероблятимуть відходи не лише Львова – комплекси із переробки прийматимуть тверді побутові відходи в першу чергу з тих районів, де вони розташовані. За його словами, на Львівщині збудують принаймні три комплекси із утилізації твердих побутових відходів.

До проведення громадських слухань, крім місцевих громад, залучать й членів комісії, серед яких представники влади, фахівці та експерті в галузі екології та будівництва. Назарій Романчук зазначив: «Представники громади матимуть змогу отримати експертні відповіді на запитання щодо технологічного процесу переробки та екологічної безпеки».

Про це повідомили сьогодні, 14 червня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації. Як інформував «ЩЛ», у Львівській облдержадміністрації розробили графік громадських слухань щодо будівництва сміттєперобного заводу на території Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів