Євроколію прокладуть не до Брюховичів, а до Скнилова

21:05 1 травня 2023 р.

Фото до новини

На поточний момент будівництво залізничної колії європейського стандарту 1435 мм від українсько-польського кордону найбільш доцільне до станції Скнилів, оскільки це дозволить мати зв'язок з аеропортом та поєднати вантажні і пасажирські перевезення.

Про це, як повідомив кореспондент ЦТС, під час Всеукраїнського форуму міської мобільності розповів представник Львівської міської ради Антон Коломєйцев, пише Dailylviv.com.

На запитання, чому європейську колію від кордону планують прокладати саме до Скнилова, а не до Головного залізничного вокзалу, Коломєйцев сказав: "Нам би хотілось європейську колію до Центрального вокзалу, але є послідовності інвестицій. Основна ідея - це довести євроколію до Брюховичів, і це є найбільш негативний сценарій, тому що зв’язок з Брюховичами дуже поганий. Звичайно, є можливість запустити шатл, мінімально забезпечити доступ громадського транспорту. З усім тим, це абсолютно відірване рішення, яке не дасть жодним чином інтегрувати якісно місто у сполучення. Що стосується Скнилова - це кращий варіант, і ми як мінімум за нього вболіваємо.

Він теж не супер гарантований станом на сьогодні. Але, з точки зору "Укрзалізниці", він дає змогу зв’язати різні напрямки, зокрема, на Шегині та Мостиську разом. Він дає можливість значно краще поєднати вантажні та пасажирські перевезення, мати одразу короткий зв’язок з аеропортом.  Відповідно, шатл-автобус з залізничного вокзалу дає можливість достатньо добре завести у Скнилів поїзди з Києва", - пояснив представник ЛМР.

"З точки зору "завести євроколію на вокзал", то там сьогодні є ряд речей - вихід на північний вхід, перетин гілок… Я думаю, що це краще можуть пояснити колеги з УЗ. Але, з точки зору вокзалу, - це в довшій перспективі наша ціль. Омріяне рішення - це поїзд на євроколії, який заходить на Львівський вокзал, щобільше, іде в сторону Києва. При цьому вантажні потяги ідуть по північному ходу", - резюмував Коломєйцев.

Нагадаємо, що на запланованій до будівництва залізниці стандарту 1435 мм очікується рух зі швидкістю до 250 км/год.

Будівництво високошвидкісної залізниці з Варшави до Львова в рамках проєкту магістралі, що має поєднати Україну і Польщу, може тривати від 3 до 5 років. Територією України, вірогідно, маршрут проходитиме через Рава-Руську. Подальший маршрут до Львова має бути визначений за результатами ТЕО.

Для євроколії Варшава – Львів бракує рухомого складу

Зі Львова до Варшави потягом через Брюховичі і Рава-Руську

Європейська вузькоколійка від Рава-Руської до Львова коштуватиме 50 мільйонів євро

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів