Кінцевою зупинкою євроколії Варшава-Львів стане станція в Брюховичах, – спікер

11:10 23 жовтня 2017 р.

Залізнична станція в селищі Брюховичі

Залізнична станція в селищі Брюховичі
Фото: wikimedia.org

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевнив: «У планах – побудова євроколії, яка сполучатиме Варшаву та Львів. Попередньо, кінцевою зупинкою цього маршруту стане станція у селищі Брюховичі».

У Львівській облдержадміністрації повідомили сьогодні, 23 жовтня: «Учора, 22 жовтня, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій і віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон оглянули пункти пропуску на кордоні Львівської області та Республіки Польща».

Володимир Кістіон зазначив, що вдоволений станом доріг Львівської області, а також запевнив: «Львівщина – один із флагманів з відновлення українських доріг».

Натомість Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив: «На пункті перетину Краковець необхідно зробити інфраструктуру з української сторони, що збільшить відвідуваність пунктів пропуску вдвічі, оскільки поруч прокладений автобан.

«Відтак, одним із пріоритетних завдань є до усіх пунктів пропуску, які визначили пріоритетними, необхідно зокрема зайнятисячя будівництвом та ремонтом доріг, щоб показати свою готовність та бажання до відкриття нових пунктів перетину».

У Львівській облдержадміністрації також поінформували: «Вчора, 22 жовтня, під час конференції на тему парламентського співробітництва в регіоні Центральної і Східної Європи у Перемишлі Міністр інфраструктури Польщі та Міністр інфраструктури України підписали угоду про долучення України до проекту «Віа Карпатія». Це планований автотранспортний маршрут, який повинен з'єднати країни Північної та Південної Європи. Він мав йти в обхід української сторони».

Андрій Парубій повідомив: «Для нас дуже важливо було, щоб Україна брала участь у цьому проекті. На початковому етапі «Віа Карпатія» передбачала об’їзд через Румунію, Угорщину, Польщу та країни Балтії. Залучення української сторони відбуватиметься через пролягання цього маршруту від Одеси через Вінницю та Львів. У планах – побудова євроколії, яка сполучатиме Варшаву та Львів. Попередньо, кінцевою зупинкою цього маршруту стане станція у селищі Брюховичі».

Про це по поінформували сьогодні, 23 жовтня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів