Головний архітектор Львова Коломєйцев популяризує новий курорт у Брюховичах

21:27 29 травня 2024 р.

Фото до новини

У відпочинково-оздоровчому комплексі на вулиці Лікарській, 8а, що у Брюховичах, планують збудувати готелі з приміщеннями термального та соляного лікування. Також тут буде спортзал.

Про це повідомив Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

До департаменту архітектури та просторового розвитку надійшли заяви про будівництво відпочинково-оздоровчого комплексу з приміщеннями для тимчасового проживання та приміщеннями термального і соляного лікування та приміщеннями фізкультурного призначення на вул. Лікарській, 8а  у Брюховичах.

Читайте також: Головний архітектор Львова забракував у багатоповерхівці у Брюховичах «дуже сильні консолі»

«Йдеться про комплекс, який розглядали нещодавно. Тут видавали містобудівні умови та обмеження на кілька об’єктів загального оздоровчого комплексу. Зараз йдеться про два об’єкти, які завершують зону ближче до вул. Лікарської. А в наступних етапах буде розвиватися зона в тильній частині», - розповів Антон Коломєйцев. 

Нагадаємо, раніше в міській раді наголосили на важливості збереження зелених насаджень на території відпочинково-оздоровчого комплексу та використання ділянки за її цільовим призначенням — для відпочинку та рекреації. 

Читайте такожЛьвівські ресторатори, які виросли за каденції Садового, незаконно вирубали у Брюховичах понад 100 віковічних дерев

«Для нас принципово, щоб реалізація проєкту відповідала задекларованим намірам про те, що там буде відпочинковий та оздоровчий комплекс. Саме таке призначення території Брюховичів ми бачимо пріоритетним. Важливо, щоб ці наміри не розходились із практичним втіленням. Позиція Львівської міської ради полягає в тому, що Брюховичі – це рекреаційна зона для влаштування різного роду відпочинкових комплексів, і це наш пріоритет», – зазначив Любомир Зубач заступник міського голови Львова з містобудування. 

Нагадаємо, раніше Коломєйцев заявляв, що «йдеться про формування відпочинкового комплексу за прототипом рекреаційних містечок, які можна бачити десь в Туреччині чи інших рекреаційних локаціях.

Читайте також: Коломєйцев не пробачив Міндеру 2 м. Ліс у Брюховичах стерпить багатоповерхівку заввишки 15 м, а не 16,85 м

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів