Генератори для багатоквартирних будинків у Львові: скільки подано заявок і хто отримає

15:13 12 грудня 2022 р.

Фото до новини

Уже місяць у Львові діє Програма часткової компенсації вартості генераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Мешканці активно подають документи на відшкодування та використовують генератори під час довготривалих відключень електроенергії. Як повідомив Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, на сьогодні від мешканців вже надійшло 76 заявок на компенсацію вартості за генератори.

Попередньо місто виділило на компенсацію близько 10 млн грн. Та наголошу, що є передбачені кошти, щоб задовольнити всі заявки, скільки б їх не надійшло, бо розуміємо потребу. У Львові є близько 7 тис. будинків, які потрапляють під цю програму, – це будинки від 3 поверхів», - пояснив Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Нещодавно генератор придбало ОСББ «Тичини, 15» і вже подали документи на отримання компенсації.

«Наш будинок складається з 157 квартир, і проживає тут понад 500 мешканців. Будинок електрифікований, що й спонукало ретельно готуватися до зими.

Найперше ми придбали і встановили буржуйку, далі закупили 8 кубів дров, придбали засоби пожежогасіння – це пісок у мішках, вогнегасники, аналізатор чадного газу і диму, придбали акумуляторні світильники.

Нещодавно ми купили генератор. Адже під час довготривалих вимкнень світла зауважили, що біля будинку почало ходити багато сумнівних осіб, а під’їзди будинку в цей час відкриті, відеокамери не працюють. Тому найперше для таких цілей купили генератор. Також плануємо заживляти до генератора сходову клітку, коридори, підвали, укриття, камери та електричну плиту.

Відтак ми подалися на програму компенсації вартості генератора. Подали документи зразу ж на наступний день, як купили генератор. Зараз очікуємо на результат засідання комісії. Вартість нашого генератора 54 тис. 999 грн.

Наразі генератор запускали лише один раз. Досі нагальної потреби не було, бо відключення світла були лише на 4 години.

Відзначу, що з мешканцями ми проговорювали усі правила безпечної експлуатації усіх приладів – буржуйки, генератора, газових балонів, туристичних пальників», - розповідає Тарас Колодій, голова ОСББ «Тичини, 15».

Значний дефіцит потужності в енергосистемі: роботи ускладнює погана погода, - Укренерго

Козицький закликав жителів Львівської області вимкнути електропристрої, які зараз не потрібні

Міністр розказав німцям, що вчинять містяни під час повного блекауту

Канада надала Україні $10 млн на закупівлю генераторів

Шмигаль повідомив, скільки генераторів щодня українці завозять з-за кордону

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів