Фінська компанія Konecranes вивчає можливість релокації на захід України

16:34 6 березня 2024 р.

Фото до новини

Компанія має великий досвід у проєктуванні та постачанні вантажопіднімального обладнання, призначеного для експлуатації у небезпечних умовах.

Про це говорили під час зустрічі Максима Козицького та представників компаній, які входять до EOFI, інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 6 березня, начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з представниками фінських компаній, які зацікавлені у проєктах з відбудови та розвитку Львівщини.

Ініціював зустріч генеральний директор East Office of Finnish Industries Янне Харьюнпяя. East Office of Finnish Industries (EOFI) – консультаційна компанія, яка надає підтримку фінським підприємцям у веденні бізнесу в Україні та країнах СНД.

Очільник області привітав гостей на Львівщині та подякував за підтримку України у її боротьбі з російським ворогом за територіальну цілісність та незалежність.

Читайте також: Фінляндія закрила пункти пропуску на кордоні з Росією

Серед гостей – представники East Cham Finland, Peikko, Konecranes, Kone.

«З початком повномасштабної війни майже всі фінські компанії припинили співпрацювати з країною-агресоркою, незважаючи на великі фінансові втрати. Не може не тішити, що натомість, попри всі небезпеки, багато продовжують або ж готові розпочати бізнес з Україною, зокрема зі Львівщиною», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

До прикладу, Konecranes –  це світовий лідер з виробництва і обслуговування підйомних кранів для вантажів. Компанія  має великий досвід у проєктуванні та постачанні вантажопіднімального обладнання, призначеного для експлуатації у небезпечних умовах. Konecranes має завод у Запоріжжі, і зараз її представники вивчають можливість релокації на захід України, розглядають зокрема і Львівщину.

Підприємство Kone, яке виготовляє ліфти, ескалатори, пасажирські конвеєри, здійснює свою діяльність в Україні з 2008 року. Компанія націлена розширювати збут в нашій країні.

Під час зустрічі обговорювали також співпрацю в енергетичній сфері.

Готовність підтримати наш енергетичний сектор висловили представники торгової палати East Cham Finland, основний фокус якої – перетворення відходів на енергію, та компанія PEIKKO, яка пропонує широкий спектр рішень для вітрових електростацій.  Peikko також  має пропозиції для будівельної галузі – вона відома своїми Slim-floor конструкціями, які є легкою та економною альтернативою традиційним бетонним плитам.

«Ми вдячні фінському народу за підтримку, фінському бізнесу за позицію – не працювати в країні-агресорці, а представникам, які сьогодні приїхали, за сміливість і бажання виходити на український ринок. Сподіваємось, що європейська експертиза Фінляндії та стандарти роботи допоможуть нам швидше наблизити наш ринок до європейського і таким чином пришвидшити вступ України до ЄС», – зазначила директорка департаменту МТД та міжнародного співробітництва ЛОВА Ірина Бутинець.  

Довідково

East Office of Finnish Industries (EOFI) заснували у 2008 році 19 провідних фінських компаній. Їхня місія – сприяти успіху фінського бізнесу на східних ринках, надаючи експертні знання та підтримку.

Читайте також: Фінляндія буде виробляти боєприпаси для України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів