Фінляндія закрила пункти пропуску на кордоні з Росією

12:26 18 листопада 2023 р.

Фото до новини

Влада у Гельсінкі звинуватила Кремль у провокуванні міграційної кризи.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Вночі проти суботи, 18 листопада, Фінляндія закрила декілька пунктів пропуску на кордоні з Росією. Влада у Гельсінкі звинуватила Кремль у провокуванні міграційної кризи. Понад тиждень нелегальні мігранти з країн Африки та Близького Сходу намагалися потрапити до Фінляндії на велосипедах.

Як інформує кореспондент Польського радіо Мацєй Ястшембський, через цю ситуацію влада Гельсінкі вирішила повністю закрити три пропускні пункти на кордоні з РФ в Ленінградській області та один у Карелії. Поки що, як передбачається, обмеження діятимуть протягом трьох місяців.

Читайте також: НАТО закриє Балтійське море для російських кораблів

Президент Фінляндії Саулі Нііністо заявив, що нелегальних мігрантів до російсько-фінського кордону стягує Москва.

«Ми знаємо, що російські прикордонні служби також допомагають тим, хто хоче перетнути наш кордон без документів», – підкреслив лідер Фінляндії.

У четвер, 16 листопада, після зустрічі з президентом Латвії Генеральний Секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ сказав, що НАТО уважно стежить за ситуацією на кордоні між Фінляндією та Росією. Високопосадовець наголосив на необхідності обміну інформацією.

За словами президента Фінляндії, дії Москви є «відплатою за оборонні угоди Гельсінкі» з Вашингтоном.

Військові аналітики також прогнозують, що з приходом зими московський режим посилить обстріли українських цивільних об’єктів та активізує провокації на кордонах Європейського Союзу.

Нагадаємо, у жовтня Латвія закрила автомобільні пункти пропуску з росією.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів