Енергетична система країни отримає додаткові 1000 МВт потужності, - міністр

17:05 14 червня 2023 р.

Фото до новини

Ремонтна кампанія атомних енергетичних об’єктів триває з випередженням графіка

Про це повідомив міністр енергетики Геран Галущенко, пише Dailylviv.com.

За його словами, енергетична система країни отримає додаткові 1000 МВт потужності завдяки введеному в роботу після планового ремонту енергоблоку однієї з українських АЕС.

«Після надскладної зими, яка стала викликом для енергетиків і всіх українців, триває найбільш масштабна за часи Незалежності ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах. Завдяки злагодженій і професійній роботі атомникам вдалося на 20 днів раніше провести та завершити ремонт одного з блоків АЕС. Він додасть в енергосистему необхідні 1000 МВт потужності для посилення її стійкості. Для споживачів це означатиме: потужність у системі є, енергопостачання буде стабільним», - зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Очільник Міненерго додав, що введення в роботу атомного блоку раніше запланованого строку особливо важливо в умовах зменшення гідрогенерації країни через терористичні дії окупантів та підрив дамби Каховської ГЕС, та висловив сподівання, що такими ж темпами буде відбуватися ремонт інших енергооб’єктів, які зараз тривають по всій країні.
Щодо ситуації в енергосистемі станом на 14 червня.

Після нічного ворожого обстрілу території країни ракетами та дронами пошкоджень енергетичної інфраструктури не зафіксовано.

Росіяни і колаборанти досі володіють енергетичними компаніями України, - дослідження YouControl

Зеленський висловив бажання мати іншу мережу електропостачання, - міністерка енергетики США

Підписана дворічна програма між урядом України та МЕА для відновлення української енергосистеми

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів