Експерт спрогнозував, скільки часу потрібно, щоб звільнити Львів від корків

22:01 9 вересня 2020 р.

Фото до новини

Місто потерпає від «корків», адже львівські дороги не витримують тієї кількості транспорту, який щоденно тут курсує. Якщо будувати нові транзитні розв’язки за містом, кільцеву дороги в місті, запустити достатню кількість добре продуманих трамвайних і тролейбусних маршрутів і збудувати кілька великих паркінгів – проблему можна вирішити.


Відео: Львівський пресклуб

Але влада так «нагосподарювала», що для цього потрібно від 3 до 6 років, пише DailyLviv.

Таку думку висловив Ігор Кузьмак, архітектор та інженер, лідер громадської платформи «Львів і майбутнє», представник Народного Руху України.

- Коли у Львові складали Генеральний план, то інженери продумали все до дрібниць: зарезервовані території під магістралі і дороги, парки, сквери, дитячі садки і школи, – сказав він на засіданні «Які дорожні інфраструктурні проєкти спроможні розкоркувати Львів?» у Львівському пресклубі. –  Однак упродовж 15-ти років його не дотримувались, а нині порушень стає дедалі більше. Території роздали під велике будівництво. І там, де мали бути дороги і пролягати трамвайні чи тролейбусні маршрути – стоять багатоповерхівки, а транспорту немає.

Є два аспекти вирішення проблеми, вважає інженер-архітектор: позбутися транзитного транспорту, пустивши великогабаритні автівки і автобуси в об’їзд міста, та продумати логістику руху і створити паркувальні зони для внутрішнього транпосрту. Причому, наголошує фахівець, дуже важливо реконструйовувати першочергові «колапсові» напрямкі, а не хаотично ремонтувати чи прокладати дороги, як заманеться.

- Зараз набагато важливіше створити нормальні умови для руху транпрорту у «стоячих» зонах на проспекті Чорновола і вулиці Липинського, а не змінювати рух трамваю№3 і не викидати кошти на заміну фонтану біля Львівської опери. Але влада чомусь діє інакше.

Крім того, Ігор Кузьмак пропонує зробити вужчими смуги руху на деяких ділянках, виділивши окрему для громадського транпорту. Він також не виключає варіанту із режимним рухом, коли в місто з-за його меж пускали би транспорт почергово у тих чи інших напрямках по парних і непарних числах.

- Це непопулярний крок, але у багатьох країнах до нього вдавались і вдаються далі, якщо у місті є транспоритний коллапс, - зазначив він.

На думку фахівця, із створенням Львівської ОТГ на нас очікує низка нових проблем. І найперше, чим зараз мусять зайнятися в мерії – це створити новий Генеральтний план.

- У Ратуші мали на це цілих 5 років, допоки тривала підготовка дореформи. Але про це не думали. Зараз у чиновників є максимум півроку на розробку нового, чітко продуманого Генерального плану. Якщо вони вже завтра почнуть його розробляти і розбудовувати нові схеми руху транспорту – через три роки у Львові стане менше корків, а через шість ми про них забудемо. Так, це довго. Але наслідки «ефективного» управління і господарбвання цієї команди, – констатував Ігор Кузьмак.

Депутат ЛМР розповів, як міська влада відлякує інвесторів і хто відповідає за транспортні затори у Львові.

В ЛОДА розповіли про будівництво доріг, які частково розвантажать Львів від заїжджого транспорту.

У Львові запропонували нові схеми трамвайних маршрутів (відео).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів