Диверсія - одна з версій вибуху газу на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород на Полтавщині

06:31 10 січня 2021 р.

Фото до новини

9 січня на магістральному газопроводі ОГТСУ «Уренгой-Помари-Ужгород» у Полтавській області сталася аварія, яка не загрожує транзиту газу, але залишила без блакитного палива 16 населених пунктів.

До поліції Лубенського району 9 січня, близько 16.00 години, надійшло повідомлення від мешканки Лубен, що поблизу с. Єнківці стався вибух на газопроводі. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, наряди ДСНС та працівники газової служби. Попередньо встановлено, що неподалік с.Єнківці на відстані близько 3-х кілометрів серед поля спостерігається горіння на місці, де залягає газопровід високого тиску.

Так повідомила про аварію Національна поліція України, пише DailyLviv.

Про наявність потерпілих інформація відсутня. Поліція охороняє периметр пожежі, щоб ніхто з цивільних не потрапив у небезпечну зону та не постраждав. Обставини події з'ясовуються.

На сайті Товариства з обмеженою відповідальністю "Оператор ГТС України" з'явилося офіційне повідомлення такого змісту:

"9 січня 2021 року о 15:50 за оперативною інформацією відбулася розгерметизація магістрального газогону «Уренгой-Помари-Ужгород» у Полтавській області неподалік міста Лубни. Жертв і постраждалих внаслідок аварії немає.

Ремонтні бригади працюють на місті інциденту, наразі аварія локалізована. Небезпеки для мешканців сусідні населених пунктів немає. ОГТСУ робить все належне, щоб відновити стабільне постачання газу споживачам в обхідний спосіб, загрози для забезпечення газом для приглеглих населених пунктів немає. Транзиту газу також нічого не загрожує.

Оператор ГТС України вживає дії відповідно до Плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій (ПЛАС) та вже повідомив про інцидент Нацполіцію, ДСНС, СБУ. Розслідування встановить ймовірні причини аварійної ситуації, включно з можливістю диверсії.

Інша інформація щодо інциденту наразі уточнюється й буде повідомлена пізніше".

Оперативна інформація від ГУ ДСНС у Полтавській області щодо розгерметизаціі газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» з наступним факельним горінням:

"Станом на 21 год. 45 хв. на місці розгерметизації спостерігається незначне факельне горіння висотою до 1 м над землею. Відключено ГРС «Вишневе» внаслідок чого припинено газопостачання 16 населених пунктів (близько 3 тис. 500 абонентів) Лубенського району. З метою виявлення в повітрі перевищення небезпечних речовин метеорологічним відділенням АРЗ СП за допомогою газоаналізаторів проводяться заміри повітря в поруч розташованих населених пунктах.

Всього на місці події залучено 71 чоловік та 15 одиниць техніки, з них від ДСНС 45 чол. особового складу та 10 одиниць техніки ДСНС".

З 1 квітня газопостачання Нафтогаз України можна буде оформити майже у кожному населеному пункті

З 1 лютого за транспортування газу всі споживачі на Львівщині платитимуть майже вдвічі більше, - екскерівник Львівгазу

Нафтогаз зробить банкрутом Львівгаз збут, якщо той не зменшить ціну на газ для населення, - екскерівник Львівгазу

Теплота згоряння газу або його якість у Львівській області - одна з найнижчих в Україні, - Оператор ГТС України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів