Два перші подаровані Львову швейцарські трамваї вже в Україні

12:08 8 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Зараз вагони проходять процедуру розмитнення, опісля їх доставлять на територію вагоноремонтних майстерень ЛКП «Львівелектротранс».

Про це повідомили в комунальному підприємстві, пише DailyLviv.com.

До кінця року Львів очікує отримати ще 4 бернські трамваї. Решту 5 вагонів місто має отримати вже з березня 2025 року.

«Команда міста спільно з ЛКП “Львівелектротранс” працювала над цим з 2022 року. І це великий результат, адже у час війни Львову вдається оновлювати рухомий склад громадського транспорту без залучення бюджетних коштів.

Переобладнувати вагони не потрібно, оскільки ширина колій в обох містах однакова. Перед виходом електротранспорт має пройти випробування та отримати українську сертифікацію.

Ну і вагони – їх маємо обладнати системою безготівкової оплати.

Попередньо плануємо запустити ці трамваї на маршрути №1 та №7 для зменшення інтервалів руху та забезпечення доступності електротранспорту.

Нагадаю, що окрім рухомого складу, в проєкт входить також передача запчастин та супутніх інструментів, навчання технічного персоналу та проведення комплексного аналізу трамвайної інфраструктури», – зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Додамо, проєкт «Бернські трамваї для Львова» реалізується за підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).

Зазначимо, у наступному році Львів безплатно отримає трамваї зі ще одного швейцарського міста – Базеля. Місцева транспортна компанія передасть Львову 23-25 вживаних великих трамваїв марки «Schindler Be» з низькопідлоговою секцією. Та ще 10 менших вагонів – як донор запасних частин. Додамо, цьогоріч Львів безоплатно отримав 12 вживаних трамваїв з Берліна. Половина вагонів вже курсують на лінії.

Зауважимо, останнім часом у місті суттєво оновили рухомий склад електротранспорту. Так,  впродовж 2021-2024 років за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку у межах проєкту «Міський громадський транспорт України» Львів придбав 10 сучасних низькопідлогових трамваїв «Електрон».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів