До 14.00 9 липня застосовуватимуть 2 черги графіків погодинних вимкнень. Далі – 3-4 черги

10:47 9 липня 2024 р.

Фото до новини

Черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават.

Про це інформує Укренерго, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 9 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. Зранку і до 14.00 застосовуються 2 черги графіків погодинних відключень. Далі – з посиленням спеки –  планується застосовувати 3-4 черги. 

Максимальне споживання електрики в понеділок, 8 липня, з настанням робочого тижня та підвищенням температури повітря по країні, на 10% перевищувало аналогічний показник неділі, 7 липня. 

Читайте також: Пережити важку зиму. Польща пропонує виробляти електроенергію для України на своїх вугільних ТЕС

Споживачі кожної області поділені на 6 черг. Черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Споживання в областях відрізняється за обсягами, оскільки залежить від обсягу споживання критичної інфраструктури, та кількості промислових підприємств, які імпортують понад 80% обсягу свого споживання. 

Скільки черг засовувати у всіх регіонах одночасно – визначає диспетчерський центр «Укренерго» для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз – визначають обленерго у кожному регіоні. 

Умовно, 1 черга графіків – 4 години обмежень за добу, 2 черги – 8 годин обмежень за добу, 3 черги – 12 годин обмежень за добу, 4 черги – понад 12 годин обмежень за добу. Але як протягом доби розподілити це навантаження – розраховують обленерго та формують відповідні графіки для кожного регіону. 

Інформацію про те, який у вас графік погодинних вимкнень – дивіться на офіційних сайтах обленерго у вашій області.

Читайте також: Хто не матиме світла на Львівщині 9 липня з 17.00 до опівночі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів