Для відновлення генерації електроенергії на лівому березі Києва потрібні тижні, - ДТЕК

22:05 8 грудня 2022 р.

Фото до новини

У Києві на лівому березі триває ремонт одного з комунальних об'єктів генерації, а тому поки жителі отримують лише 30% потреб в електроенергії.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону, інформує ТСН, пише Dailylviv.com.

"У нас є проблеми з непрацюючими об'єктами генерації на лівому березі, які недостатньо виробляють або взагалі не працюють через руйнацію. А це до війни, скажемо так, було джерелом потужності. Тому ми намагаємося збільшити потужність, яка на лівий берег перерозподіляється", - сказав Сахарук.

За його словами, дефіцит зменшили. Сахарук висловив надію, що впродовж двох-трьох днів, можливо, вдасться збільшити обсяг потужності. "Можливо, на вихідних буде легше", - додав директор ДТЕК.

Він наголосив, що важливо вийти на такі ж графіки вимкнення, які діють на правому березі Києва - 4 години через 5. Для цього, каже Сахарук, потрібно не лише відновити мережі, а й відновити генерацію на лівому березі.

"Це питання не днів, а тижнів, які потрібні, щоб відновитися. Щодо збільшення потужностей - я думаю, це можна досить швидко вирішити. І для цього потрібно об'єднання і місцевої влади, і генерувальних потужностей", - додав Сахарук.

Нагадаємо, Київська область поки не може повернутися до планових графіків відключення електроенергії через значний дефіцит потужності в енергосистемі. 

Взимку у Києві можливий апокаліпсис, - Кличко

Безплатні автобуси: Кличко повідомив, як житиме Київ у разі нових ударів РФ

У Києві є план на випадок блекауту, але немає паніки, - Кличко

У Києві частково обмежене електропостачання, - Кличко

Київ - без води. Працюють фахівці, - Кличко (доповнено)

80% мешканців Києва не мали водопостачання

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів