Державні ялинки заввишки 3 м коштуватимуть на Львівщині до 350 грн

18:43 7 грудня 2021 р.

Фото до новини

А за кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф від 510 грн. та нараховуватиметься шкода, заподіяна лісовому господарству, - від 546 грн. і більше.

На ялинкову кампанію 2021-2022 років лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ запропонували заготівлю новорічних ялинок в обсязі 8,6 тис. шт., але якщо буде попит на ялинки, то їх заготівля буде проведена відповідно до затверджених лімітів. Крім цього, пропонуються для реалізації ялинки в горшках. Про це повідомило Dailylviv.com Львівське обласне управління лісового і мисливського господарства. 

Орієнтовна ціна на ялинки 1-3 м буде становити 100 - 350 грн. На сайтах лісогосподарських підприємств можна буде дізнатися про ціну на новорічну ялинку в залежності від породи та висоти деревця.

Реалізацію ялинок заплановано проводитися з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення та в місті Львові.

Як і в минулому році, кожна новорічна ялинка буде маркуватися биркою або самоклеючою стрічкою зі штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі, що підтверджує законність її реалізації. 

Для організованого проведення цьогорічної ялинкової кампанії та попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок Львівським ОУЛМГ, Головним управлінням національної поліції у Львівській області, Управлінням патрульної поліції у Львівській області, Державною екологічною інспекцією у Львівській області видано спільний наказ від 22.11.2021  року  №114/100-1/35/22941/41/12/01-2021“Про додаткові заходи щодо забезпечення охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок в передноворічний період”, яким визначений порядок реалізації та перевезення новорічних ялинок.

З ініціативи Львівського ОУЛМГ, головою Львівської облдержадміністрації видано розпорядження від 30.11.2021 року №1197/0/5-21 «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування  у передноворічний період 2022 року».

З числа працівників державної лісової охорони, Держекоінспекції, органів поліції будуть створені мобільні рейдові групи з метою охорони хвойних насаджень та перевірки законності придбання і перевезення новорічних ялинок

За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф розмір якого становить від 510 грн. та нараховуватиметься шкода завдана лісовому господарству, розмір якої за одне деревце в залежності від діаметру становитиме від 546 грн. і більше. (Постанова КМУ від 23.07.2008р. №665).

На Львівщині вже виконали програму Президента на 0,35%

Сприятлива ринкова ситуація: на Львівщині нарощують обсяги лісозаготівлі

Патрульні спіймали львів'янку, яка зрубала ялинку у Снопківському парку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів