Частину історичної базальтової бруківки на вулиці Словацького у Львові замінили на «римський камінь»

23:34 12 квітня 2024 р.

Фото до новини

На частині вул. Словацького – від вул. Крушельницької до вул. Дорошенка, облаштували велосмугу.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

На частині вул. Словацького – від вул. Крушельницької до вул. Дорошенка, ліквідували просідання і ями на дорожньому полотні та облаштували велосмугу. Як пояснили у Галицькій районній адміністрації, за рекомендаціями Львівської асоціації велосипедистів велосмугу площею 80 м2 вистелено «римським каменем».

«Дорожнє покриття на вул. Словацького, на ділянці від вул. Крушельницької до вул. Дорошенка, було у дуже поганому стані. Тут були значні просідання і ями, а також викривлення мозаїки. Відтак ми провели поточний ремонт і ліквідували всі просідання, а також облаштували велосмугу. Велосмуга на вул. Словацького була передбачена в перспективній схемі велосипедної мережі нашого міста. Тому, щоб двічі не проводити дорожніх робіт на цій локації, було вирішено облаштувати покриття для велосмуги в комплексі з поточним ремонтом вулиці.

Читайте також: Кубометри австрійської базальтової бруківки знайшли на подвір'ї вишу

Отож, підрядна організація відремонтувала 320 м2 покриття, з яких 240 м2 викладено мозаїкою, а 80 м2 «римським каменем». «Римським каменем» викладено велосмугу за рекомендацією Львівської асоціації велосипедистів. А демонтовану бруківку, яка була на місці, де поклали «римський камінь», ми облікували і передали на зберігання в ЛКП «ШРП Галицького району». Її можна буде повторно використовувати при мощенні доріг у центральній частині міста», - розповіли у Галицькій районній адміністрації.

Однак до кінця тижня ця частина вул. Словацького ще залишатиметься закритою для проїзду транспорту. Як пояснюють у районній адміністрації, необхідно, щоб відремонтована ділянка кілька днів вистоялася без навантаження транспорту.

Читайте також: На подвір’ї одного з мешканців Брюховичів виявили бруківку з львівської вулиці

У Львові з’ясують походження "австрійської" бруківки на приватних територіях

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів