Була не дуже добре зроблена: доріжку у парку Львова ремонтує благодійник за 4 млн грн

21:13 1 вересня 2021 р.

Фото до новини

Ремонт однієї із найбільших доріжок у парку ім. І. Франка погодився профінансувати інвестор. Наразі у парку вже розпочались роботи із демонтажу старого покриття, а також вирішується питання водовідведення. Орієнтовна вартість робіт – 4 млн грн.

Про це повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова, пише Dailylviv.com.

«Є одна діагональна доріжка, яка є другою за важливістю у парку. Вона є у критичному стані. Проблема полягає у тому, що свого часу вона була не дуже добре зроблена, відповідно, її розмивають потоки через некоректно виконане водовідведення.

Всі решта доріжки є у ліпшому стані. До прикладу, пряма алея виконана із клінкерної цегли і з нею все добре, а інші – з відсіву – теж у кращому стані. Натомість ця була у критичному стані, тому ми запланували зробити її так, щоб вона прослужила як мінімум 10-15 років. Відповідно, вона буде зроблена з бетону, зі спеціальними деформаційними швами та хорошою системою водовідведення. Ми не можемо просто там зробити відсів, бо ця доріжка є на рельєфі, а відтак там потрібне гладеньке покриття. Тому на головній алеї є клінкерна цегла, тут буде покриття з бетону, а інші доріжки згодом будуть зроблені з відсіву (їх ми вже плануватимемо на наступний рік).

Вартість цієї доріжки – близько 4 млн грн. Вона становить близько третини площі доріжок у парку. Роботи погодився профінансувати благодійник, адже у стрічках бюджету робіт у парку Франка у розрізі доріжок не передбачено.

Наразі на доріжці почались роботи з демонтажу, а також наразі вирішується питання із водовідведенням, аби там була суха дорога. Зараз там лотки для дощової води зроблені з гладенького граніту і мають нахил в бік бордюру. Було багато нарікань, що люди травмувались і діти перекидались з самокатів та велосипедів. Тому ми шукатимемо нового рішення», - зазначила Олександра Сладкова.

Відтак, ремонтні роботи на доріжці планують завершити до кінця цього року.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів