Австрійці хочуть будувати на Львівщині малі гідроелектростанції

21:45 18 березня 2024 р.

Фото до новини

Українсько-Австрійська Асоціація має на меті реалізувати проєкт спрямований на впровадження малих гідроелектростанцій, використовуючи австрійську технологію та обладнання.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 18 березня, у стінах Львівської ОВА відбулась зустріч очільника Львівщини Максима Козицького та президента Українсько-Австрійської Асоціації Альфреда Прауса.

Під час події учасники обговорили потенційні двосторонні проєкти, у яких зацікавлена Львівщина, та зокрема проєкти, які Українсько-Австрійська Асоціація може підтримати. 

За словами Альфреда Прауса, Українсько-Австрійська Асоціація має на меті реалізувати проєкт спрямований на впровадження малих гідроелектростанцій, використовуючи австрійську технологію та обладнання. Проєкт планують здійснювати спільно з австрійськими компаніями, які володіють необхідними технологіями та досвідом у цій галузі. 

Очільник Львівської області Максим Козицький висловив переконання, що лише інвестор, який не боїться приїхати особисто, буде готовий вкласти кошти у справу. Він також висловив зацікавленість у зустрічі з такими людьми. Щодо впровадження гідроелектростанцій, це може бути пілотним проєктом. Інвестор, який виявить інтерес, повинен мати належну документацію, знайти виробника обладнання, готового надати його, опрацювати та встановити ціну, а також укласти кредитний договір з банком. Цей проєкт буде цікавим та правильним кейсом, особливо для австрійського обладнання в Україні.

Читайте також: За встановлення сонячних станцій і теплових помп домогосподарствам Львівщини дадуть грош

«У Львівській області є й інші сфери, які також є цікавими та привабливими для інвестицій. Зокрема, Львівщина зацікавлена у торгових контактах та можливості експорту продукції на міжнародні ринки. Наша мета – не лише розширити асортимент продукції, але й вдосконалити технологічні процеси у харчовій промисловості. Ми прагнемо зосередитися на органічних продуктах та глибокій переробці, щоб задовольнити попит на високоякісні продукти серед споживачів.

Також ми маємо експертність у галузі електромашинобудування, що дозволяє нам не лише залучати увагу партнерів та інвесторів, а й конкурувати на світовому ринку. Окрім цього, ми зацікавлені у будівництві нових заводів, що стане додатковим кроком у нашому стрімкому розвитку.

Вірю, що спільні зусилля дозволять нам досягти нових висот у ринковому сегменті та досягти взаємовигідних результатів для всіх сторін», – розповів Максим Козицький.

Як зауважив директор департаменту економічної політики Степан Куйбіда, при Львівській ОВА діє Офіс супроводу інвестора, який допомагає бізнесу на усіх етапах: «Також ми можемо надати інформацію про те, які на Львівщині є забудовані та невикористані земельні ділянки, що вкрай важливо на початкових етапах інвестування у наш регіон. У ході численних зустрічей з представниками місцевого бізнесу, ми знаємо, хто зацікавлений у двосторонній співпраці, до прикладу, в аграрній сфері. А ще більшість українських виробників через повномасштабну війну релокувались до нашої області, змінили свою діяльність, зокрема через логістику, тому ми точно маємо, що запропонувати потенційним інвесторам».

Читайте такожМіні-ГЕС у Карпатах – легкий спосіб викачування грошей з бюджету - експерт

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів