Аварійна ситуація біля храму св.Іоана Золотоустого: терміново розпочато рятувальні роботи

09:43 9 листопада 2022 р.

Фото до новини

У Львові відновлюють центральний вхід до храму св.Іоана Золотоустого, що на вул. Лисенка.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Через надмірну вологість сходи, які ведуть до церкви, та підпірна стінка почали руйнуватися. Відтак, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала ситуацію аварійною і такою, що потребує негайного втручання. Про це розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

"Проблема в тому, що ґрунт перезволожений, тисне на мур, через це стіна вже похилилась в бік дороги. Проходити тут стало небезпечно. Тож виникла необхідність терміново розпочати аварійно-відновлювальні роботи. Також тут буде влаштовано водовідведення", - розповіла Лілія Онищенко.

Всі роботи планують закінчити до кінця цього року.

Нагадаємо, нещодавно у Львові відреставрували та повернули на фасад храму св. Іоана Золотоустого унікальний округлий вітраж, який зображує Непорочне Зачаття.

Довідка

Храм розташований на непарній стороні вулиці Лисенка, на схилі т. зв. Змієвої гори, на ділянці вирівняній і підмурованій зі сторони вулиці. При спогляданні з вулиці Личаківської через вулицю Заньковецької візуально замикає перспективу останньої. За будівлями є огороджений цегляною стіною сад. На центральній осі з церквою у мурі влаштовано металеву браму, від якої вгору ведуть два крила сходів. На західному краї муру влаштовано заїзд, перекритий півциркульною аркою зі східчастим дашком.

Архітектор - Юліан Захаревич, скульптор - Леонард Марконі. Початок будівництва - 1877 рік, кінець будівництва - 1889 рік.

У Львові планують дореставрувати шість і почати відновлювати ще шість храмів. Перелік

Львівські реставратори рятуватимуть Скорботного Христа

У Львові на площі Ринок демонтували фігуру зі скульптурної групи Хрещення

У Львові відкрили відреставрований вівтар «Голгофа»

У Львові постав оновлений скорботний Христос

У Львові вирішують, що робити зі скульптурою скорботного Христа на усипальниці Боїмів (відео)

 



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів