Аеропорту «Львів» доведеться повернути діючу безкоштовну довідку

18:28 11 вересня 2013 р.

Фото до новини

«Коментатору Сергію Апостолову»-захиснику платних довідкових послуг - від «Щоденного Львова».

Критика йде завжди на користь, якщо вона грунтується на фактах і  реальних речах. Ці факти треба захотіти бачити і чути. "Сергій Апостолов" цього не захотів з якихось причин.

Вичерпну інформацію про розклад руху літаків через МА «Львів» у безкоштовній довідці за телефоном 229-8-112 не надають – лише на біжучий (поточний) день і наступний. Про це «Щоденний Львів» писав у новині від 2 вересня 2013 року «У міжнародному аеропорту «Львів» немає розкладу рейсів, а за хвилину довідки з Києва треба заплатити від 8 до 9.60 грн». 

Про перспективний розклад рейсів літаків не можна також довідатися на сайті МА «Львів». Якби в безкоштовній довідці надавали таку вичерпну інформацію, навіщо тоді б МА «Львів» запровадив ще одну, платну довідку? Запитання риторичне і просте – для заробляння «легких» грошей на пасажирах.

Саме тому в безкоштовній довідці за інформацією про розклад рейсів на післязавтра і подальші перельоти порадили звернутися до платної довідки – Національної цілодобової, де тариф від 8 до 9.60 грн за хвилину.

До речі, вчора, 10 вересня, кореспондент «Щоденного Львова» тричі в першій половині дня телефонував у безкоштовну довідку за номером 229-8-112  Після майже хвилинної музичної паузи голос-«робот» просив почекати спочатку – дві хвилини, потім щоразу по 30 секунд, але оператор довідки так і не вийшов на зв’язок. Напевно, аби спонукати наполегливого клієнта – телефонувати у легкодоступну і коштовну платну довідку.

Більше того, черговий робот безкоштовної довідки щоразу підкидав кореспонденту «Щоденного Львова» новий ребус, коли казав: «Вас вітає безкоштовна лінія Національної авіадовідки 657». Але ж саме цей номер на недореконструйованому сайті МА «Львів» написаний як... платний!  Обман, що межує з кримінальною відповідальністю!?

Щодо грунтовності інформації, то ми будемо щомісяця відстежувати, аналізувати роботу МА «Львів», надсилати запити іншим дотичним до МА «Львів» розпорядникам інформації (такі запити вже надіслано у Державіаслужбу, Міністерство інфраструктури тощо), широко повідомлятимемо громадян про це та друкуватмемо їхні враження – буде повна інформація з урахуванням балансу думок всіх сторін. Зрештою, відповідь на Ваш коментар це підтверджує.

А щодо терміну «цивільно-правові» стосунки, який передбачає офіційні цивілізовані стосунки сторін у правовому полі, то термін «юридично-договірні стосунки», який свідомо використав Львівський прес-клуб, передбачає не тільки офіційні стосунки сторін, адже МА «Львів» так і не написав, в яких цивільно-правових стосунках він перебуває чи то з Національною довідкою чи то з ТзОВ «Скайінформ», якому вона належить. Усе ж - рано чи пізно - така інформація про ці стосунки буде доступною для громадськості. 

Повна відповідь МА «Львів» Львівському прес-клубу доступна тут  або тут .

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів