Аеропорт «Львів» доводять до банкрутства, – нардеп

14:05 5 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Народний депутат Ігор Васюник заявив, що, затягуючи зі здачею в експлуатацію злітно-посадкової смуги Львівського аеропорту, його керівництво намагається таким чином довести це державне підприємство до банкрутства в інтересах певних приватних структур.

Інтернет-портал «Преса України» інформує сьогодні, 5 січня, в повідомленні «Львівський аеропорт закривають для польотів, щоб довести до банкрутства»:

«Аеропорт «Львів» не може приймати міжнародні рейси, так як в аеропорту досі не введена в експлуатацію злітно-посадкова смуга. Затягуючи зі здачею значущого об'єкта, керівництво аеропорту намагається довести державне підприємство до банкрутства в інтересах певних приватних структур. Таку заяву зробив напередодні депутат Верховної Ради Ігор Васюник, новину передає «Преса України».

Згідно із твердженням депутата, на будівництво аеропорту з бюджету було витрачено 5 мільярдів гривень, однак злітно-посадкова смуга досі не введена в експлуатацію, хоча повинна була бути здана ще до Євро-2012. Депутат розповів, що вимкнені маяки посадкової системи обмежують приземлення літаків, а працююча система дозволили б повітряним суднам приземлятися при вертикальній і горизонтальній видимості майже втричі більшою, ніж нинішня.

Депутат Васюник побоюється, що незавершена посадочна система може стати причиною відмови деяких авіакомпаній від здійснення рейсів Львів і це може стати звичною практикою. Тим більше, що прецеденти вже були. Так, 28 грудня літаки німецької авіакомпанії «Lufthansa» відмовилися виконувати рейс Мюнхен-Львів, а напередодні був скасований рейс з Києва. В обох випадках офіційною причиною відмови було названо погіршення погодних умов і погана видимість на місці посадки.

Після невеликих неофіційних з'ясувань, довідковій службі аеропорту вдалося з'ясувати, що справжня причина скасування рейсів полягала в побоюваннях екіпажів літаків приземлятися у Львові через нестабільну політичну ситуацію в країні. Наочним прикладом цього став обстріл будинку міського голови Львова Андрія Садового, який відбувся в обласному центрі напередодні.

Варто відзначити, що до Євро-2012 планувалося, що після вдосконалення злітно-посадкової смуги аеропорт зможе приймати в 2,5 рази більше літаків, навіть такі борти, як «Аеробус 330» і «Боїнг 767». Однак, витративши з бюджету на будівництво 5 мільярдів гривень, зараз, за неофіційними даними, для повного завершення всіх робіт в аеропорту «Львів» буде потрібно ще як мінімум півмільярда гривень. Депутат переконаний, що керівництво аеропорту представляє інтереси певних приватних структур і навмисно намагається довести державне підприємство до банкрутства».

Про це повідомляється в понеділок на інтернет-порталі «Преса Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів