7 дивних страв і речей з японських конвеєрних суші-ресторанів

14:07 20 вересня 2021 р.

Фото до новини

Біля кожного столика в конвеєрних суші-ресторанах є вбудований кран для гарячої води, який активується одним натисканням кнопки.

Роли з лососем, тунцем, авокадо, темпура з креветок, сашимі… Усе це давно перестало бути дивиною, і замовити найрізноманітніші страви японської кухні можна на smaki-maki.com. Але в самій Японії, в закладах під назвою «кайтен-дзусі», можна побачити багато незвичного для ока європейця. В таких ресторанах тарілки зі стравами рукаються по конвеєрній стрічці, звідки їх можуть забирати відвідувачі. І саме тут можна зустріти те, що ви навряд чи побачите у своїй країні.

Чайний диспансер

Біля кожного столика в конвеєрних суші-ресторанах є вбудований кран для гарячої води, який активується одним натисканням кнопки. На столі є чайні пакетики та чашки. Ви можете заварювати скільки завгодно чаю, просто набираючи в чашку гарячу воду. Доплачувати за це нічого не потрібно.

Нігірі з баклажанами

Нігірі – це різновид суші, який представляє собою шматок пресованого рису з рибою чи морепродуктами. Зазвичай це лосось або тунець. Але в Японії цілком звичним явищем є нігірі з маринованим баклажаном. Взагалі тут дуже популярні мариновані овочі.

Сира конина

Ось вам ще одна досить дивна страва – нігірі зі шматками сирого м’яса та жиру з-під гриви коня. Страва називається «цвітіння вишні». Можливо, через поєднання кольорів білого жиру та червоного м’яса.

Перепелині яйця і натто

Натто складається з ферментованих соєвих бобів і зазвичай подається як частина традиційного японського сніданку. Хоча страва вважається дуже корисною, вона має різкий запах і слизувату текстуру. В ресторанах ці боби часто подають з сирими перепелиними яйцями.

Гамбургер-суші

Мережа ресторанів Genki Sushi відома тим, що пропонує в меню гамбургер-суші. На рис викладають котлету і твердий сир. Кажуть, що особливо таку страву полюбляють американські туристи.

Майонез

Ви будете здивовані, але в Японії майонез дуже люблять. Щоправда, готують його з рисовим оцтом, який є більш солодким та м’яким на смак в порівнянні з нашим. Майонез додають до риби, м’яса, овочів, яєць, картопляного салату тощо.

Рол канпе

Канпе – це висушені смужки гарбуза (схожі на сушені банани). Її часто змішують з прянощами й використовують в начинці замість м’яса чи риби.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів