30 українських водіїв блокували рух у Польщі (відео)

22:43 28 листопада 2023 р.

Фото до новини

У польських містах Перемишль і Медика 28 листопада кілька десятків українських водіїв перекрили дороги на знак протесту проти блокування пунктів прикордонного пропуску.


У вівторок вдень у Перемишлі та на під’їзді до прикордонного міста Медика були гігантські затори. Як з'ясував кореспондент RMF FM, причиною стали блокування доріг, які - у відповідь на протест польських водіїв - влаштували водії з України.

Про це інформує DailyLviv.com.

Журналіст RMF FM встановив, що одна з акцій сталася на кільцевій розв'язці в Перемишлі. Це східна околиця міста. Там проходить державна дорога № 28, яка веде до прикордонного переходу в Медиці.

Як повідомили журналісту в перемишльській поліції, група з близько 30 осіб час від часу – на кілька хвилин і довше – заходила на пішохідні переходи, блокуючи рух.

Читайте також: Блокування кордону у Польщі. Шокувальна арифметика антиукраїнського саботажу

За таким же сценарієм проходив і протест у Медиці.

Нагадаємо, блокада польсько-українського кордону триває з 6 листопада. Передусім польські перевізники вимагають повернення дозволів для українських водіїв і вимагають вилучити польські автівки з електронної черги, а також поза чергою випускати з території України порожні польські вантажівки.

Читайте також: Зі сокирою до українських вантажівок. Як польські блокувальники «регулюють» рух на кордоні (відео)

На відео — Медика, орієнтовно 19 година.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів