23 травня графіки погодинних вимкнень діятимуть цілу добу

19:11 22 травня 2024 р.

Фото до новини

Причина подовження терміну дії обмежень – прогнозована щільна хмарність у більшості регіонів України.

Про це інформує Укренерго, пише DailyLviv.com.

Графіки погодинних вимкнень будуть діяти для промислових та побутових споживачів на всій території України з 00:00 до 24:00. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежуватимуть.

Причина подовження терміну дії обмежень – прогнозована щільна хмарність у більшості регіонів України, через яку сонячні електростанції будуть змушені знизити виробництво електроенергії. Відповідно, в енергосистемі збільшиться обсяг дефіциту. 

Читайте такожЗ 16 травня у Львові та області запровадять графіки погодинних вимкнень електроенергії

Відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які Диспетчерський центр «Укренерго» щовечора доводить до кожного обленерго. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Читайте такожКозицький повідомив скільки часу триватимуть аварійні вимкнення електроенергії на Львівщині

Укренерго нагадує, що головна причина застосування заходів обмеження – наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Читайте такожПо 4-8 годин без електроенергії. На Львівщині запроваджують графіки вимкнень

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів