20 годин на день без електроенергії та опалення

21:37 12 червня 2024 р.

Фото до новини

Найгірший прогноз зими-2025 від ДТЕК Ріната Ахметова.

Про це повідомляє ВВС, пише DailyLviv.com.

Якщо Росія продовжить атакувати електростанції, найгірший сценарій полягає в тому, що настання зими українці можуть проводити до 20 годин на день без електроенергії та опалення, повідомляє найбільша українська приватна енергетична компанія ДТЕК.

Частково проблема полягає в тому, що українські теплові та гідроелектростанції важко і дорого ремонтувати.

«На ремонт деяких знадобляться роки, а інші можуть ніколи не відновити роботу», – сказала Марія Цатурян з НАК "Укренерго", національного енергетичного оператора України.

Міністерство енергетики України поки що ніяк не прокоментувало цей прогноз від ДТЕК.

Читайте також13 червня світла не буде дві години

Натомість сьогодні ввечері ЗМІ поширили інформацію про те, що на конференції з питань відновлення України в Берліні ДТЕК вдалося підписати кілька важливих угод з американським і французьким бізнесом 

Стратегічні угоди з французькою Schneider Electric,  американськими Honeywell та GE Vernova мають на меті зробити українську енергосистему більш стійкою в умовах російських терористичних атак. 

Угода з американцями підписана в присутності помічника державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтта.

Читайте також: Зеленський заявив, що хоче відновити до зими усі зруйновані енергооб'єкти

За останньою сьогоднішньою інформацією від Міненерго, через негоду в Україні знеструмлені понад 81 тисяча абонентів у 360 населених пунктах.

Станом на 18:00 найбільше споживачів без світла через складні погодні умови на Київщині – частково знеструмлено 305 населених пунктів (58,8 тисячі абонентів). Причина – пошкодження повітряних ліній електропередачі під час злив та грози. Енергетики виконують ремонтні роботи, триває поступове підключення споживачів.

На Чернігівщині без світла залишаються 17,1 тисячі абонентів у 36 населених пунктах. У Сумській області – 2,7 тисячі точок обліку в 15 населених пунктах. Також у Дніпропетровській області через негоду та з технологічних причин відсутня напруга у 1447 абонентів. 910 родин чекають на відновлення електропостачання у Житомирській області.

Водночас енергетики заживили всіх споживачів (близько 10 тисяч), які вранці були знеструмлені, у Хмельницькій та Черкаській областях.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів