15,5 млн грн з бюджету області витратять на проєктні, першочергові будівельні роботи та експертизу школи у Нижній Яблуньці

21:24 22 листопада 2023 р.

Фото до новини

У Боринській громаді на прохання жителів відновлять будівництво школи.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Загальнобудівельні роботи виконані на 70%, проте після тривалої перерви частина приміщень перебуває у неналежному для експлуатації стані.

На неодноразові звернення голови Боринської територіальної громади Михайла Шкітака, директора Нижньояблунського опорного закладу Василя Ляховича та голови ради батьківського комітету закладу Людмили Ляхович, управління капітального будівництва Львівської ОВА відкоригувало проєкт «Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на 360 учнівських місць в с. Нижня Яблунька Самбірського району Львівської області», де будівельні роботи не ведуться з 2018 року.

Як повідомляють в управлінні, у зв’язку із високим рівнем ґрунтових вод почалося підтоплення фундаменту, через що є велика загроза зсуву ґрунту з північного боку школи.

За словами т.в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської ОВА Романа Дулі, після кількох засідань та виїздів на місце, ухвалили рішення про завершення основної школи у Нижній Яблуньці, зокрема, першочергово напрацюють проєкт будівництва підпірної стінки, водовідведення та гідроізоляції фундаменту будівлі.

Цьогоріч згідно з розпорядженням начальника Львівської ОВА Максима Козицького, в обласному бюджеті передбачили кошти в сумі 15,5 млн грн на проєктні роботи, експертизу, а також першочергові будівельні роботи.

Зараз в школі навчається 270 учнів з навколишніх сіл Боринської територіальної громади, яких довозять трьома автобусами «Школярик». 

Після завершення робіт школа зможе вмістити 360 учнів, які матимуть змогу отримувати знання у комфортних умовах. Облаштують нові класи для навчання учнів, лабораторії, майстерні трудового навчання, спортивний і актовий зали, бібліотеку, їдальню, адміністративні, допоміжними, санітарні та технічні приміщення.

Раніше департамент освіти і науки ЛОВА повідомляв про критичну ситуацію у школі села Верхня Яблунька на Самбірщині, яку директор "довів до клямки".

Читайте також: Турківський райсуд на Львівщині поновив на роботі директора школи-пропагандиста русского міра

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів