1 грудня в Україні збільшать і мінімальну пенсію – голова уряду

21:23 10 жовтня 2021 р.

Фото до новини

З 1 грудня 2021 року мінімальна пенсія в Україні збільшиться у зв'язку зі збільшенням мінімальної зарплати, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Мінімальна пенсія в Україні зросте з 1 грудня у зв'язку зі збільшенням мінімальної зарплати. Щоб забезпечити своєчасне підвищення пенсій, уряд цього тижня збільшив бюджет Пенсійного фонду на 18,5 млрд грн", – повідомив сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Фейсбуці, пише Dailylviv.com.

Цього тижня затверджені Кабміном зміни в дохідну і видаткову частини Пенсійного фонду дадуть змогу без затримок виплачувати введені з 1 липня доплати до пенсій військовослужбовцям, підвищені пенсії учасникам бойових дій, особам з інвалідністю і постраждалим унаслідок Чорнобильської катастрофи.

 "Зміни до дохідної та витратної частин ПФУ також дозволять без затримок виплачувати запроваджені з 1 липня доплати до пенсій військовослужбовцям, підвищені пенсії учасникам бойових дій, особам з інвалідністю та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Уряд продовжить послідовно покращувати соціальні стандарти для українців", – пообіцяв прем'єр-міністр.

Раніше Кабінет Міністрів України збільшив бюджет Пенсійного фонду України на 18,5 млрд грн, завдяки чому можна буде планово підвищити пенсії - у зв'язку зі зростанням мінімальної заробітної плати до 6,5 тис. грн.

Кому з чоловіків доведеться працювати до 65 років, щоб одержати пенсію

Пенсії з 1 вересня виплачуватимуть без змін, - Мінсоцполітики

Пенсіонери з тимчасово окупованих територій України одержують пенсію з Києва

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів