Волонтери стверджують, що бойовики оточили підрозділ 80-ї бригади зі Львова на Луганщині

19:55 24 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Благодійна ініціатива «Фонд Оперативної Національної Допомоги Діани Макарової» повідомила в п’ятницю: «Важка техніка та місія ОБСЄ намагались потрапити до 80-ї бригади, але їх теж обстріляли».

«Бійці 80-ї бригади потрапили в котел бойовиків поблизу Смілого, на 32-му блокпості. Близько трьох днів вони перебувають в оточенні без води. Про це повідомляє «Фонд Діани Макарової» на своїй сторінці у соціальній мережі «Facebook».

«32-й блокпост. Села Сміле і Хороше. Ще місяць тому цей блокпост був майже оточений. Наш перевізник туди пробирався, не уявляю, як йому це вдавалося. Зараз пост оточений повністю. Там стоїть підрозділ 80-ї бригади», – йдеться у повідомленні.

Також інформують про те, що три дні хлопці вже без води, а два останні дні терористи їх вже не обстрілюють.

«На блокпостах сепаратистів, оточуючих 32-й блокпост, змінили склад – відвели всіх, залишили тільки місцевих відморозків. Домовитися з ними немає можливості», – наголошує «Фонд Діани Макарової». 

У повідомленні йдеться, що вчора до українських військових, крізь оточення, намагався прорватись КамАЗ із водою – його оточили бойовики, поки тримали під прицілами – мінували єдину стежку, по якій ще можна було прорватися на 32-й блокпост. Сьогодні ж домовились із терористами про те, що пропустять машину із водою, але її обстріляли. 

Згодом домовились за коридор, щоб звільнити бійців, – але терористи запропонували йти замінованою дорогою. «Важка техніка та місія ОБСЄ намагались потрапити до 80 бригади, але їх теж обстріляли. Штаб і командування морозяться», – йдеться у повідомленні.

Про це інформують в п’ятницю на сайті інтернет-видання «iPress.ua». Відтак наведемо повідомлення Благодійної ініціативи «Фонд Оперативної Національної Допомоги Діани Макарової» повністю:

«НОВЫЙ ИЛОВАЙСК?

Ребята, вы меня знаете. Я не спешу паниковать, когда звучат крики в телефонах:

– Окружают, помогите, поднимайте вертолёты!

Я знаю – это война. На войне погибают, я знаю. Но блин, когда нелепые смерти вводятся в правило, когда ребят, попавших в окружение, просто не хотят выводить, когда оставляют погибать части и подразделения, я поднимаю вертолёты.

К делу. Буду сдавать военные тайны – к чёрту тайны, тем более что никакие это уже не тайны.

32-й блокпост. Сёла Смелое и Хорошее. Луганское направление.

Ещё месяц назад этот блокпост был почти окружён. Наш перевозчик туда пробирался, не представляю, как ему это удавалось.

Сейчас пост окружён полностью. Там стоит подразделение 80-й бригады. Три дня ребята без воды.

Два последних дня по ним не стреляют. На блокпостах сепаратистов, окружающих 32-й блокпост, сменили состав – отвели всех, оставили только местных отморозков. отморозки – это наркоманы, люмпен. Договариваться с ними нет возможности.

Вчера к 80-ке на 32-й блокпост попытался прорваться КАМАз с водой и подкреплением. КАМаз окружили, держали под прицелами. Пока держали под прицелами – минировали единственную тропу, по которой ещё можно было прорваться на 32-й.

Сепары предупредили, что если им помешают минировать – КАМаз будет взорван. Сегодня после переговоров сепары согласились пропустить:

– машину с водой для 32-го блокпоста.

МАШИНУ ОБСТРЕЛЯЛИ.

– после следующих переговоров сепары согласились дать коридор для вывода 80-ки.

ДЛЯ КОРИДОРА СЕПАРЫ ПРЕДЛОЖИЛИ ЗАМИНИРОВАННУЮ ДОРОГУ.

– тяжёлая техника и комиссия ОБСЕ попытались проехать к 32-му блокпосту

ТЕХНИКУ И ПРЕДСТАВИТЕЛЕЙ ОБСЕ ОБСТРЕЛЯЛИ.

– ОБСЕ попытались подъехать для переговоров к блокпосту сепаратистов

ПРЕДСТАВИТЕЛЕЙ ОБСЕ ОБСТРЕЛЯЛИ.

Сейчас – представители МИнобороны и ОБСЕ уехали.Штаб и командование тупо морозятся. Решения у них нет.

Недалеко от 32-го блокпоста остался только 31-й. Нацгвардия. Они сделать ничего не могут.

Остались также наши перевозчики. Я прошу их не уезжать.

НОВАЯ ИНФОРМАЦИЯ

Вчера к 32-му блокпосту попытался прорваться Армен. Армен ехал за 300-ми. Он встал километрах в полутора. Вчера ещё к нему смогли вывезти раненых.

Прошу помощи. Прошу журналистов поднять этот вопрос. Пока я смогу дозвониться хоть до кого-то из Минобороны (а толку звонить в Минобороны – у них уже пошла прививка Иловайском, после ТАКОГО количества жертв какой-то блокпост для них не более чем пешки)

Журналисты, блогеры, коллеги. Прошу звонить мне по номеру 066 291 31 93. Я дам вам прямой номер наших перевозчиков.

Пока они ещё там, смогут объяснить, что происходит - и могут поэтапно рассказать, как сливают наших ребят. Ребята, прошу репост.

К чёрту Минобороны и генералов из командования, грёбаных наших шахматистов, для которых люди – пешки. Мы поднимаем вертолёты».

Про це повідомляється на сторінці Благодійної ініціативи «Фонд Оперативної Національної Допомоги Діани Макарової» в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «ЩЛ», вчора у Львові попрощалися з десантником 80-ї окремої аеромобільної бригади Андрієм Дудиним, який загинув у ніч на 19-те жовтня на 32-му блокпості, ЗМІ вже передавали повідомлення про оточення блокпосту №32, однак прес-центр АТО не підтвердив цю інформацію, головний редактор інтернет-порталу «Цензор.Нет» Юрій Бутусов передав у четвер повідомлення одного з наших бійців, що блокпост №32 українських силовиків під Бахмутівкою знову заблокували рашисти, а також його звернення: «Ми просимо забезпечити нас засобами для продовження ефективної боротьби і забрати тіла наших бойових побратимів», сьогодні, 24 жовтня, в Інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки і оборони запевнили в п’ятницю, що блокпост №32 не оточено бойовиками, натомість Владислав Селезньов заявив: «Думаю, що буквально з завтрашнього дня на 32-му блокпосту питання про те, що все пропало, всі забули, буде закрите остаточно».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів