У РНБОУ заперечили оточення десантників зі Львова, прес-офіцер АТО анонсував «закриття цього питання» (відео)

14:52 24 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lenta-ua.net

В Інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки і оборони запевнили в п’ятницю, що блокпост №32 не оточено бойовиками, натомість Владислав Селезньов заявив: «Думаю, що буквально з завтрашнього дня на 32-му блокпосту питання про те, що все пропало, всі забули, буде закрите остаточно».


Відео: телеканал «112 Україна»

Під Бахмутівкою на блокпосту №32 зараз складна ситуація – терористи переміщають військову техніку. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко. 

За його словами, попри все, українські військові не перебувають в оточенні бойовиків. «Наступ буде відбитий дистанційно», – зазначив він. Натомість інтернет-видання «iPress.ua», яке передає це повідомлення, також додає:

«Саме під час бою за звільнення блокпосту № 32 загинув журналіст та фотокореспондент Віктор Гурняк. Вчора один із бійців блокпосту № 32 під Бахмутівкою повідомив, що терористи продовжують їх обстрілювати і вони не можуть евакуювати загиблих військових.

«Ми знову відрізані. На позиціях лежать тіла кількох українських воїнів, загиблих при доставці конвою п'ять днів тому. Ми не можемо їх евакуювати, не можемо знову отримати постачання, насамперед воду», – цитує слова бійця.  

Військовий розповідає, що їх підтримує артилерія, однак вони під постійним обстрілом і їм необхідна підтримка, щоб продовжувати виконання бойових задач. «Ми не просимо нас забрати звідси. Ми просимо забезпечити нас засобами для продовження ефективної боротьби і забрати тіла наших бойових побратимів», – зазначив він.

Як повідомляв «iPress.ua», 14 жовтня один військовий загинув і п'ятеро поранені через напад бойовиків на український блокпост біля села Бахмутівка Луганській області.

Бойовики намагаються взяти під контроль території вздовж річки Сіверський Донець, яка протікає у Луганській та Донецькій області вздовж траси «Бахмутівка». 20 жовтня бойовики чотири рази атакували позиції бійців. Також терористи продовжують атакувати територію Донецького аеропорту».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті інтернет-видання «iPress.ua». Своєю чергою, телеканал «112 Україна» інформує сьогодні, 24 жовтня:

«Сьогодні-завтра питання про оточення 32-го блокпосту буде остаточно зняте. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив спікер ВАТЦ Владислав Селезньов.

«Сьогодні і завтра проводяться ще заходи, спрямовані на забезпечення безпеки особового складу на блокпосту. Думаю, що буквально з завтрашнього дня на 32-му блокпосту питання про те, що все пропало, всі забули, буде закрите остаточно», – заявив Селезньов. У той же час, глава Інформцентру РНБО Андрій Лисенко раніше на брифінгу заявляв, що на всіх блокпостах, в тому числі на 32 блокпосту, все тихо, спокійно, ніяких загроз для наших бійців немає.

«Там важко, зараз. Ми знаємо про переміщення техніки і підрозділів бандформувань навколо цього посту, проте, сказати, що він оточений, ми не можемо і не будемо, оскільки це, насправді, немає. У бійців є все: спорядження, боєприпаси, продукти, вода, лікувальні засоби. Крім того, вони забезпечені підтримкою дистанційної, якщо почне наступати важка техніка, вона буде знешкоджена з дистанції, а не з блокпоста. І не обов'язково бійцям на цьому блокпосту про це знати і розповідати. Ми можемо запевнити вас, що в разі настання кожного, саме на цей блокпост, це наступ буде відображено і українські військові не будуть відходити від тих позицій, які вони зараз займають. Більше того, можу додати, що останнім часом, туди спрямовано посилення і вони це відчують», – запевнив Лисенко.

«Саме тому бандити роблять такі демонстраційні дії, але не переходять до активної фази. Тому що чітко розуміють, що в разі нападу на блокпост ми завдамо удару у відповідь, наслідки якого будуть фатальними для бойовиків... Блокпост № 32 знаходиться на крайній точці в мережі блокпостів в зазначеному районі. Тому з боку бойовиків є до нього певну увагу і найчастіше вони турбують саме його», – зазначає Селезньов.

У той же час в ЗМІ продовжують надходити дзвінки нібито від бійців, які знаходяться на 32-му блокпосту, які запевняють, що знаходяться в оточенні без води і до них не хочуть направляти підкріплення. Нагадаємо, 18 жовтня президент України Петро Порошенко під час інтерв'ю заявив, що ситуація під Бахмутівкою контрольована.

За його словами, провокатори дзвонять з Донецька повідомляють, що в районі 31 і 32 блокпостів під Бахмутівкою утворився новий «котел», – все це робиться з метою дестабілізації ситуації».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті телеканалу «112 Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», вчора у Львові попрощалися з десантником 80-ї окремої аеромобільної бригади Андрієм Дудиним, який загинув у ніч на 19-те жовтня на 32-му блокпості, ЗМІ передають повідомлення про оточення блокпосту №32, прес-центр АТО не підтверджує цю інформацію, головний редактор інтернет-порталу «Цензор.Нет» Юрій Бутусов передав у четвер повідомлення одного з наших бійців, що блокпост №32 українських силовиків під Бахмутівкою знову заблокували рашисти, а також його звернення: «Ми просимо забезпечити нас засобами для продовження ефективної боротьби і забрати тіла наших бойових побратимів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів