Владу Львова звинуватили у змові з місцевими олігархами у крадіжці територій парків і скверів

15:53 24 вересня 2020 р.

Фото до новини


Фото: Львівський пресклуб

Удень розповідають, як дбають про благоустрій і пильнують території зеленої зони, а вночі підписують дозволи багатіям на відведення цих ділянок під будівництво.


Відео: Львівський пресклуб

Саме так, на думку Ігоря Мартинюка, голови Львівської міської організації Народного Руху України працюють чиновники Львівської міськради, пише DailyLviv.

- У європейських містах боряться за кожен квадратний метр, щоб зберегти зелену зону, а в нас – аби забудувати, – сказав він на засіданні «Паркова культура Львова: території відпочинку чи корупційних оборудок?» у Львівському пресклубі. – Мене обурює, коли напередодні місцевих виборів в команді мера обіцяють, що наступного року всі парки Львова матимуть кадастрові номери. У мене питання: шановні, а чим ви займалися до цього часу, впродовж 14-ти років?! Чому не захистили зелену зону від розкрадання ділянок? Хто на цьому наживається?

Ігор Мартинюк навів приклад, коли активісти намагались захистити територію скверу на перехресті вулиць Героїв УПА і Кульпарківської.

- Цю ділянку отримала компанія «Галнафтогаз» і планувала збудувати тут автозаправку. Хоча за генеральним планом тут є зелена зона. До людей, які вийшли з протестами, приїхав Андрій Садовий. Зробив спочатку здивований вигляд, потім – обурений. І пообіцяв, що жодної заправної станції тут не буде – він особисто проконтролює. А через три тижні наш мер чомусь вирішив, що автозаправка тут дуже потрібна. Було засідання виконкому, на якому громадськість заблокувала це рішення. «Галнафтогаз» подавав до суду, відповідачем на якому була Львівська міська рада. І підприємство виграло і перше засідання, і друге… Ви вірите, що десятки юристів ЛМР не змогли зібрати потрібні аргументи і виграти цей процес? Я – ні.

За словами Ігоря Мартинюка, у мерії чудово знають прізвища олігархів, під чию сопілку танцюють місцеві чиновники. Та й для громадськості вони - не секрет, адже у відкритих реєстрах можна знайти кінцевих бенефіціарів тієї чи іншої території або ж забудови на ній.

- Діють хитрістю. І так, ми маємо справу із змовою місцевих чиновників та олігархів щодо розкрадання територій зеленої зони, – підкреслив Ігор Мартинюк.

Зелена катастрофа: майже третина львівський парків і левова частка скверів не мають зареєстрованих меж (відео).

 

У Львові хочуть перейняти приклад Барселони і Парижу, де на дахах ростуть дерева.

За 4 роки у Львові звели понад 300 житлових комплексів. Куди поділися мільйони від пайових внесків? - підприємець

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів