Сітками від дронів прикривають свої НПЗ росіяни

09:17 19 квітня 2024 р.

Фото до новини

Компанія "Башнефть" частково закрила механічними сітками нафтопереробні заводи від атак безпілотних літальних апаратів. Це половинчасте рішення за відсутності систем ППО.

Про це сказав глава російського регіону Башкирія Радій Хабіров, повідомляє  російське держагентство РИА Новости, пише DailyLviv.com.

"Компанія "Башнафта" виявила ініціативу та основні об'єкти, які можуть стати метою атак, обладнала певними механічними огородженнями. Але ми всі розуміємо, що це половинчасте рішення. Припустимо, вони витримають перший удар, але одразу може бути і другий", - сказав він.

Читайте також: Остін розкритикував атаки українців по російських НПЗ

За його словами, влада Башкирія намагається домовитися військовим відомством Росії для того, щоб їм допомогли.

"Найголовніше з того, що зроблено, - ми убезпечили механічними сітками захисту основні колони, відповідно, працює система спостереження", - повідомив Хабіров.

Нагадаємо:

15 березня українські безпілотники атакували підприємство "Первый завод" у Калузькій області РФ, яке займається переробкою нафти.

13 березня СБУ атакувала дронами одразу три нафтопереробних заводи – не тільки в Рязані, але й у Кстово (Нижегородська область) та Кірішах (Ленінградська обл), а дрони ГУР зупинили роботу Новошахтинського заводу нафтопродуктів у РФ.

12 березня у російському місті Кстово безпілотники атакували Нижньогородський нафтопереробний завод.

Загалом у  2024 році відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах РФ. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів