На Львівщині двоє іноземців зі зброєю напали на підлітка й забрали мотоцикл

12:08 1 травня 2024 р.

Фото до новини

Особи затриманих встановлені – ними виявились двоє іноземців віком 24 та 25 років, які тимчасово мешкають у Києві.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише DailyLviv.com.

30 квітня близько 22.00 на оперативну лінію «102» надійшло повідомлення від 16-річного жителя міста Новояворівськ про те, що неподалік села Новий Яр на нього напали двоє чоловіків. Зловмисники під погрозою застосування зброї відібрали у потерпілого його мотоцикл «Kawasaki Ninja» та втекли. За словами заявника, один з нападників поїхав на його мотоциклі, а інший – в автомобілі «Nissan X-Trail».

Читайте також: У Львові студент-іноземець вчинив розбійний напад на земляка з Африки

На території Львівської області було негайно введено спеціальну поліційну операцію «Перехоплення». До розшуку та затримання зловмисників були залучені співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини.

Вивчивши записи камер відеоспостереження системи «Безпечна Львівщина», співробітники відділу диспетчерської служби поліції Львівщини встановили маршрут руху зловмисників, а також їх місцеперебування. Патрульні поліціянти затримали фігурантів на території автозаправної станції по вулиці Богдана Хмельницького у Львові.

Читайте також: З пістолетом - на гуртівню: розбійний напад на Львівщині

На місці події працювала слідчо-оперативна група Яворівського районного відділу поліції та оперативники карного розшуку поліції Львівщини. 

У зловмисників поліціянти вилучили пістолет та револьвер з набоями, холодну зрою, а також набої до автоматичної зброї.

Речові докази правоохоронці вилучили та скерували на дослідження у Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Транспортні засоби також вилучені та доставлені на спецмайданчик.

Читайте також: Розбійний напад на студента у Львові наприкінці ночі

За фактом слідчі Яворівського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Досудове розслідування триває.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів