Золотий Хрест на вишиванці. Трьох львів'ян-героїв проведуть в останню путь батьки і близькі

18:01 15 травня 2024 р.

Фото до новини

У четвер, 16 травня, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями. Андрій Лисак, Сергій Кулай, Даниїл Лукащук загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

Андрій Лисак (21.11.1980-10.05.2024) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №38 Львівської міської ради. Здобув вищу економічну освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Протягом 1998-2000 років проходив військову службу у складі Окремого батальйону матеріально-технічного забезпечення 1-ї дивізії Національної гвардії України.

Повернувшись, займався підприємництвом у сфері будівництва та дизайну. За словами близьких, Андрій Лисак «був дуже товариським, життєрадісним та енергійним, турботливим чоловіком і батьком. Любив життя, рідний Львів та Україну».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації вступив до лав територіальної оборони. У березні 2022 року став на захист держави до складу 45-го полку імені Олександра Красіцького Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

У Андрія Лисака залишилися батьки, дружина, троє дітей та брат.

Сергій Кулай (18.09.1979-10.05.2024) Львів’янин. 

Навчався у Ліцеї №45 Львівської міської ради. Здобув освіту у Комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський фаховий коледж культури і мистецтв». Після завершення навчання проходив службу в Одесі у лавах внутрішніх військ.

У мирний час займався бальними танцями, виступав у складі танцювального колективу «Естет». Впродовж останнього періоду працював у Національному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави до складу 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України. Боровся із окупантами на Луганщині та Донеччині.

У Сергія Кулая залишилися батьки. 

Даниїл Лукащук (08.10.1997-11.05.2024) Львів’янин.

Навчався у Львівському фізико-математичному ліцеї-інтернаті при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Згодом вступив до механіко-математичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка. Також закінчив Львівську художню школу імені Олекси Новаківського.

Після завершення навчання працював системним адміністратором у низці підприємств міста Львова. Був затятим фанатом футбольного клубу «Карпати», обожнював автомобілі та їзду на велосипеді. За словами рідних, був надзвичайно «чесним, добрим та безкомпромісним».

Наприкінці лютого 2022 року добровільно став на захист Батьківщини від російських загарбників до лав Збройних Сил України. Із 2023 року виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави на східному напрямку у складі 420-го стрілецького батальйону. Згодом боровся із окупантами у лавах 14-го окремого полку безпілотних авіаційних комплексів Сухопутних військ Збройних Сил України.

За особисту мужність був нагороджений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий Хрест».

У Даниїла Лукащука залишилися дві бабусі, батьки, двоє братів та кохана дівчина.

Читайте також про прощання з Героями-Захисниками України:

Володимир Сойко та Богдан Дулик повернулися на Львівщину назавжди

Львівщина проведе в останню путь вісьмох полеглих захисників

Одному - навіки 32, іншому - 54. Львів прощається з Тарасом Ониськівим і Вадимом Булеєм

Михайло Ляшкевич, Ігор Демченко, Тарас Решетівський. Прощання з Героями

У Стрийському районі - день жалоби. Скасовано всі заходи

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів