У Стрийському районі - день жалоби. Скасовано всі заходи

21:22 12 травня 2024 р.

Фото до новини

Стрийська громада в скорботі за загиблими Героями Стрийського батальйону ТрО скасовувала всі заходи з 10 травня.

Про це інформує Стрийська міська рада, пише DailyLviv.com.

Розпорядженням голови Стрийської районної військової адміністрації 12 травня у Стрийському районі оголошено днем жалоби за загиблими воїнами.

"Стрийська громада в скорботі за загиблими Героями Стрийського батальйону ТрО скасовувала всі заходи з 10 травня. Просимо мешканців утриматись від гучного проведення часу і схилити голову у молитві за полеглими. Очікуємо прибуття на щитті двох Героїв уже в понеділок",- йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляли у Стрийській міській раді, загинув Марко Сенів (11.02.1997-08.05.2024) – стрілець-помічник гранатометника, військовослужбовець Стрийського батальйону ТрО.

Захисник народився та виріс у Стрию. Навчався у Стрийській школі №2, у Дрогобицькому музичному училищі ім.Барвінського та в Дрогобицькому державному педагогічному університеті ім.І.Франка. Працював викладачем у Братківській дитячій школі мистецтв. 

"Талановитий музикант, трубач, учасник творчих колективів, педагог, який 25 лютого 2022 року відставив інструмент і добровольцем подався захищати Україну від клятого окупанта. Загинув під час виконання бойового завдання в районі н.п. Мʼясожарівка на Луганщині. Осиротіли батьки та велика мистецька родина громади.  Щиро співчуваємо мамі, татові, сестрі, бабусі, всім близьким та друзям. Марко тепер поруч з побратимами з небес нас захищатиме. Нехай Господь дасть сили нашим розбитим серцям. Назавжди Герой! Вічна та світла пам'ять!  Про час повернення додому і чин похорону повідомимо",- йдеться в повідомленні.

Разом з Марком Сенівим загинув його побратим Маркіян Панилик (30.10.1982-08.05.2024) – стрілець стрілецького відділення, військовослужбовець Стрийського батальйону ТрО.

"Захисник народився і виріс у Стрию. Навчався у Стрийській гімназії ім.А.Шептицького та у Львівському НУ ім.І.Франка. Працював у Стрийському міськрайонному суді та мав приватну адвокатську практику. У перші дні повномасштабного вторгнення добровольцем подався у лави ЗСУ. Горів ідеєю свободи України. Загинув разом з побратимом, виконуючи бойове завдання в районі н.п. Мʼясожарівка на Луганщині. Без батька ростиме донечка, без сина залишився тато, без внука бабуся та дідусь. 

Щиро співчуваємо всім рідним, друзям, колегам та побратимам. Маркіян жив Україною, за неї помер. Вічна та світла пам'ять Герою! Назавжди в серцях! Про час повернення додому і чин похорону повідомимо",- йдеться в повідомленні.

10 травня, за інформацією Стрийської міської ради, у Стрию провели в останню земну дорогу бійців Стрийського батальйону ТрО Романа Паращука і Романа Дребота, які також загинули під час виконання бойового завдання в районі н.п. Мʼясожарівка на Луганщині.

Роман Дребот «Аполлон»  (12.03.1987-05.05.2024) - гранатометник стрілецького відділення. Народився у Стрию, проживав у селі Добрівляни. Навчався у школі №10 та в Стрийському аграрному коледжі. Був призваний на військову службу 1 березня 2023 року. Загинув 5 травня." Без сина залишились батьки, брат, сестра, без батька маленький син. Поховали захисника в с.Добрівляни",- повідомили у міськраді.

Роман Паращук (21.09.1983-07.05.2024) - стрілець стрілецького відділення військової частини. Проживав із сімʼєю у Стрию. Навчався у Стрийській школі №6 та в училищі №16. До війни працював на «Цинковні». Розпочинав службу наприкінці листопада 2023 року. Загинув 7 травня. "Поховали захисника на Алеї Слави. "Дякуємо Герою за мужність, відданість та жертовність.Щирі співчуття батькам, дружині та донечці",- написали на сторінці Стрийської міськради у Facebook.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів