На українсько-польському кордоні заховали бук у паперах

12:37 10 квітня 2024 р.

Фото до новини

Детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області викрили спробу незаконного вивезення лісоматеріалів за кордон.

Про це повідомило Бюро економічної безпеки, пише DailyLviv.com.

Слідством встановлено, що зловмисники організували незаконне вивезення необробленого бука, дощок та інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України, приховуючи їх від митного контролю.

Підприємства-експортери здійснювали свою діяльність на підставі виконання міжнародних контрактів із суб’єктами господарювання, які зареєстровані у Великобританії та Румунії.

Читайте також: Букові дрова, які везли зі Львівщини в Польщу, опинилися на складі митниці

Під час митного контролю у двох пунктах пропуску було встановлено, що товарно-супровідні документи містять неправдиві відомості. Під виглядом пиломатеріалів (дошки) переміщувались лісоматеріали з дерева породи бук.

Загальний об’єм лісоматеріалів становить 60 м3, орієнтовна вартість – понад 1 млн грн.

Досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 201-1 Кримінального Кодексу України здійснюють детективи Теруправління БЕБ у Львівській області.

Обшуки проводилися за сприяння працівників Львівської митниці. Процесуальне керівництво – Львівська обласна прокуратура.

Нагадаємо, Уряд заборонив експорт паливної деревини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів