Кількість противників ЄС у Польщі зросла після нападу РФ на Україну

13:17 1 травня 2024 р.

Фото до новини

Збільшення числа противників ЄС у Польщі пов'язане передусім з поширенням фейкових новин та маніпуляцій російською пропагандою.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Переважна більшість поляків заявляють про підтримку членства в Європейському Союзі, хоча в останні роки ентузіазм дещо впав. 1 травня виповнюється 20 років з дня вступу до ЄС. Настрої в ЄС перевірило нещодавнє опитування Євробарометра на замовлення Європарламенту. У Польщі дослідження провело CBOS.

Читайте також: рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

81 відсоток поляків погоджується, що Польща отримує користь від членства в ЄС, протилежної думки – 15 відсотків опитаних. Це результати Євробарометру. CBOS довідався, скільки поляків підтримує присутність Польщі в ЄС. Виявилося, що 77 відсотків і це значно менше, порівняно із рекордними 92 відсотками підтримки у 2022 році.

Читайте також: Росія не зупиниться, поки не дійде до Польщі, - віцеспікер парламенту рф

«Те, що ми бачимо, - це порушення тенденції зростання ентузіазму. Протягом трьох років є велике зростання числа противників членства», - сказала віцеміністр з питань Європи Маґдалєна Собков’як, яка додала, що противників ЄС побільшало у момент нападу росії на Україну. «Має бути абсолютно навпаки. Чому так відбувається? Є великий вплив фейкових новин», - зазначила віцеміністр.

Фальшиву інформацію на тему ЄС поширює передусім російська пропаганда, вона розповсюджує маніпуляції, аби викликати розколи та неспокій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів