Десантники зі Львова не оточені на 32-му блокпосту, оскільки він має дистанційне прикриття, – РНБОУ (відео)

22:36 24 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: EPAROMAN PILIPEY

Речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко пояснив у п’ятницю: «Кожен блокпост має дистанційне укриття. Бійці, які на ньому знаходяться, вони його не бачать, так це прикриття не бачить і їхній супротивник».


Відео: 112 Україна

РНБО пояснює, що кожен блокпост має дистанційне прикриття, тому вони не можуть бути оточені. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» розповів спікер Інформцентру РНБО Андрій Лисенко, конкретизуючи при цьому:

«Кожен блокпост має дистанційне прикриття. Бійці, які на ньому знаходяться, вони його не бачать, так це прикриття не бачить і їхній супротивник.

Якщо б не було цього прикриття, то цих блокпостів вже б не було. Їх би просто зрівняли з землею. А оскільки 5 днів тому була спроба штурмувати, йти в атаку і захопити ці блокпости, у тому числі і 32-й, то дистанційне прикриття, а це наша артилерія дуже потужна і хлопці вміють стріляти, вони там набили стільки терористів, що ті два дні приходили в себе.

І останні дні вони навіть не намагаються йти прямо. Те, що, дійсно, вони знаходяться на деякій відстані, спостерігають, а іноді обстрілюють наших хлопців, це правда, але сказати, що ці блокпости, у тому числі і 32-й, знаходяться в повному оточенні, це неправда».

Телеканал «112 Україна», який передає пояснення речника ІАЦ РНБОУ, також нагадує: «Напередодні у РНБО повідомили, що бойовики не атакують блокпост під Смілим, а лише ведуть обстріл зі стрілецької зброї і мінометів. Нагадаємо, під час мінометного обстрілу блокпоста у районі с. Сміле 19 жовтня загинув один військовослужбовець, дев'ять отримали поранення».

Як інформував «ЩЛ», волонтери стверджують, що бойовики оточили підрозділ 80-ї бригади зі Львова на Луганщині, натомість у пресцентрі АТО запевнили, що десантники зі Львова забезпечені на 32-му блокпості усім необхідним, раніше в Інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки і оборони запевнили в п’ятницю, що блокпост №32 не оточено бойовиками, натомість Владислав Селезньов заявив: «Думаю, що буквально з завтрашнього дня на 32-му блокпосту питання про те, що все пропало, всі забули, буде закрите остаточно».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів