Львів’янин Юрій Криворучко вдруге забезпечив збірній команді України перемогу на чемпіонаті світу зі шахів

20:36 25 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: chess-news.ru

Наші гросмейстери подолали в суботу кубинських, відтак зберегли лідерство на командній першості планети.

У вірменському місті Цахкадзорі завершився сьогодні, 25 квітня, матч шостого туру чоловічого командного чемпіонату світу зі шахів, в якому збірна України перемогла кубинську з рахунком 2,5:1,5. Вирішальною в цьому матчі вдруге поспіль виявилася партія за участю львів’янина Юрія Криворучка.

Матч із кубинцями проходив переважно в рівній боротьбі, де три партії завершилися внічию. Так зіграли Руслан Пономарьов і Льойнер Перес Домінгес, львів’янин Василь Іванчук та Лазаро Брузон Батіста й Павло Ельянов та Юньески Квесада Перес.

Вирішальною виявилася партія, в якій львів’янин Юрій Криворучко змусив чорними фігурами на 46-му ходу здатися Юрі Гонсалеса Відаля. Відтак Криворучко другий раз поспіль в аналогічній ситуації приносить перемогу збірній України з рахунком 2,5:1,5.

У матчі між командами Китаю та Ізраїлю, які займають 2-е і 3-е місця, рахунок – 2,5:1,5 на користь шахістів Китаю. Таким чином, після 6-го туру збірні України та Китаю відірвалися від найближчих переслідувачів на три командних бали. В українців – п’ять перемог, одна поразка, 10 командних очок і 15,5 особистих, у Китаю – чотири перемоги при двох нічиїх, 10 командних очок і 15 особистих. У збірних Ізраїлю та Куби – по сім командних очок, у Росії – шість.

Повідомляючи про це сьогодні, 25 квітня, інформаційна агенція УНІАН також нагадує, що раніше в суботу жіноча збірна України на аналогічному турнірі в китайському місті Ченду перемогла команду Вірменії – 2,5:1,5. Чоловічий і жіночий командні ЧС проходять у Вірменії та Китаї з 18 по 29 квітня.

Як інформував «ЩЛ», у переможному для збірної України матчі чемпіонату світу Ганна Музичук зі Львівщини зіграла внічию.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів