У переможному для збірної України матчі чемпіонату світу Ганна Музичук зі Львівщини зіграла внічию

16:57 25 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Жіноча національна команда здолала своїх суперниць у 6-му турі жіночого командного чемпіонату світу з шахів.

У китайському місті Ченду завершився матч 6-го туру жіночого командного чемпіонату світу з шахів, в якому збірна України перемогла рахунком 2,5:1,5 команду Вірменії. Вирішальною в цьому матчі стала партія за участю Інни Гапоненко.

Матч з вірменками проходив у впертій і приблизно рівній боротьбі, в якій три партії завершилися внічию. Миром розійшлися Ганна Музичук зі Львівщини з Еліною Даніелян, Ганни Ушеніною – з Ліліт Мкртчян, а також Наталії Жукової – з Ліліт Галоян.

Вирішальною виявилася партія на 4-й дошці, де Гапоненко змусила чорними фігурами на 41-му ходу здатися екс-росіянку Марію Курсову, яка з вересня 2011 року виступає під прапором Вірменії. Таким чином, після 6-ти турів на рахунку збірної України три перемоги, одна нічия та дві поразки й сім командних очок тв 13 командних.

Чемпіонат світу в Ченду (Китай) проходить з 18 по 29 квітня. За регламентом змагань 10 кращих команд світу проводять турнір в одне коло – по дев’ять матчів. Збірна України на цьому турнірі виступає в ролі діючого чемпіона світу, відстоюючи титул, завойований у 2013-му році.

Про це повідомили сьогодні, 25 квітня, інформаційна агенція УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів