Упродовж минулої доби українська артилерія виконала 30 вогневих завдань, – прес-центр АТО (відео)

09:00 25 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: vdv-ua.com

За даними спільноти «Інформаційний Спротив», у район Тельманового на Донеччині перекинуто військовослужбовців зі складу щонайменше двох мотострілкових бригад Південного військового округу Росії.


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 25 листопада, такі новини з неоголошеної війни на Донбасі:

«За минулу добу ситуація у зоні Антитерористичної операції залишається контрольованою.  Джерелами напруження є Луганський та Донецький напрямок. 

Відтак, зафіксовано тридцять шість випадків відкриття вогню з боку бойовиків. Обстріли велися із застосуванням гармат, мінометів, установок «Град».

Обстрілів зазнали населені пункти в Луганській області: Верхня Ольхова, Станиця Луганська, Трьохізбенка, Кримське, Кряковка, Щастя, Макарове, Нижньотепле.

На Донеччині – населені пункти Оленівка, Новотроїцьке, Миколаївка, Красногорівка, Авдіївка, Піски, Веселе, Тоненьке, Березове.

На Маріупольському плацдармі ситуація істотно не змінилась Позиції сил АТО добре укріплені і мають увесь спектр сил та засобів для адекватної відповіді агресору.

Бандити самопроголошених республік в черговий раз намагалися артилерійським вогнем похитнути оборону наших військ в районі аеропорту «Донецьк». Їхні спроби були марними.

Усі атаки були відбиті. Ворог відступив. Активна оборона триває.

Продовжує надходити інформація про злочини терористів проти мирного населення. Зокрема, зафіксовано випадок підриву на розтяжці цивільної особи поблизу міста Горлівки.

Лише на Луганщині бандити 19 разів відкривали вогонь по населених пунктах. Кількість жертв у результаті їхніх злочинних дій уточнюється. 

Українська артилерія відкриває вогонь у відповідь не лише для захисту власних позицій, але й для захисту мирного населення. Упродовж доби артилерія сил АТО виконала 30 вогневих завдань по місцях скупчення живої сили та техніки бойовиків».

Про це повідомляється у вівторок на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Натомість координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук передав сьогодні, 25 листопада, такі її оперативні дані:

«Упродовж доби російсько-терористичні війська відкривали вогонь близько 35 разів. Найбільш активні обстріли противник вів на напрямках: Донецькому – 12 обстрілів; Луганському – 12; Дебальцевському – сім.

Вогонь вівся в основному з мінометів (12 обстрілів) і РСЗВ (9). Менш активно використовувалася ствольна артилерія (7) і стрілецькі озброєння.

Російсько-терористичні війська проводять підготовку до активних бойових дій в холодну пору року, зі застосуванням тактики використання «малих груп». З цією метою до складу сформованих ударних угруповань вводяться підрозділи зі складу військ спеціального призначення ЗС РФ (збройних сил Російської Федерації. – «ЩЛ»), а також розгорнута широкомасштабна підготовка профільних фахівців зі складу формувань бойовиків (підготовка проводиться як на території РФ, так і безпосередньо в зоні бойових дій). 

Створюються необхідні запаси матеріально-технічних засобів, бази та опорні пункти, ведеться цілеспрямована робота з централізації цього процесу. У цьому зв'язку відзначається присутність на території Донбасу низки відповідних «інструкторів» зі спецслужб РФ, які займаються не тільки підготовкою бойовиків для ведення «війни малими групами», а й контролюють виконання поставлених завдань безпосередньо в зоні бойових дій.

У районі Донецька (Піски – ДАП – Авдіївка), а також у Макіївки й Горлівки відзначається нарощування чисельності артилерійських підрозділів російсько-терористичних військ (в тому числі реактивної артилерії). Триває вдосконалення системи управління вогнем. У районі Донецька відзначається зосередження артилерійської угруповання противника в 47-50 одиниць артилерії (з них 10-12 – РСЗВ (реактивні системи залпового вогню. – «ЩЛ»)).

Бойовиками за допомогою російських фахівців активно проводяться заходи з організації системи відновлення й ремонту озброєнь та військової техніки безпосередньо поблизу переднього краю. В той же час, в цьому відношенні противник стикається з серйозними труднощами (складності з логістикою, відсутність достатньої кількості фахівців-ремонтників і т.д.). Тим не менш, елементи відповідної ремонтної інфраструктури створені в районах Стаханов-Алчевськ-Перевальськ, Сніжне-Торез, Донецьк-Макіївка, Луганськ.

Тривають активні перестрілки в районі Трёхізбенки й Щастя. Обидві сторони обмінюються артилерійськими ударами та активно застосовують важке піхотне озброєння.

Північніше Луганська (Кам'янобрідський район) відзначено переміщення бронетехніки бойовиків (до семи одиниць). У районі Волновахи зафіксована активність бойовиків, які намагаються вести наземну розвідку передових позицій українських військ силами розвідувальних груп, а так само застосовуючи технічні засоби розвідки.

У смузі Докучаєвськ-Новотроїцьке-Гранітне тривають обстріли і зіткнення між бойовиками і передовими підрозділами українських військ. У районі Гранітного противник обстріляв позиції українських військ з мінометів і стрілецьких озброєнь. 

Обстріли позицій українських військ з ствольної артилерії зафіксовані в районі на північний схід Миколаївки. Зафіксовано обстріл бойовиками житлового району Докучаєвська.

На приморському напрямку триває контрбатарейна боротьба між артилерійськими підрозділами українських військ і російсько-терористичними військами з метою завоювання вогневої переваги. Також контрбатарейна боротьба ведеться в районі Дебальцевського плацдарму, в смузі Піски-Авдіївка, а також Трёхізбенка-Щастя-Станиця Луганська.

Бойовики намагаються завдавати вогневого ураження підрозділам українських військ не тільки на передових позиціях, а й у глибині бойових порядків. Із метою проведення дорозвідки цілей і коригування ведення вогню бойовики досить активно використовують як технічні засоби (включаючи БПЛА, особливо на Маріупольському напрямку, апаратуру радіолокаційної та оптико-електронної розвідки), так і спеціально підготовлені групи наземних коректувальників.

У районі Маріуполя бойовики намагаються діяти силами ДРГ (диверсійно-ровідувальних груп. «ЩЛ») у напрямку до траси Н20 (Маріуполь-Донецьк) не тільки з метою ведення розвідки, а й проведення рейдових і диверсійних дій. Відзначається, окрім того, прагнення угруповання бойовиків також атакувати позиції українських військ безпосередньо вздовж траси Е58 (Новоазовськ-Одеса). Обидві сторони активно застосовують на цій ділянці важке піхотне озброєння (міномети, великокаліберні кулемети), а також далекобійне снайперську озброєння.

Зафіксовано маневр силами й засобами російсько-терористичних військ уздовж «лінії зіткнення» від нПавлополя й Чермалика до Тельмановогое. Мета цього маневру уточнюється. У той же час, слід констатувати, що зосереджена в районі Тельманове та північніше тактична група противника явно посилюється – як за рахунок перекидання бойовиків з інших ділянок «фронту», так і доукомплектування за рахунок «мобілізованих» місцевих жителів і російських військовослужбовців (останні – зі складу щонайменше двох мотострілкових бригад Південного військового округу Росії)».

Дмитро Тимчук написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів