Іван Гаврилюк запевнив, що Міноборони зацифрувало дані чоловіків призовного віку у всіх областях та у Києві

19:50 13 квітня 2024 р.

Фото до новини

Зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних про громадян.

У Міністерстві оборони зацифрували дані чоловіків призовного віку в усіх областях України та в Києві. Про це заявив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад, в якому брав участь Президент України Володимир Зеленський, пише DailyLviv.com.

«Зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян. На сьогодні оцифровано дані про чоловіків призовного віку, які можуть бути включені в мобілізацію в усіх 24 регіонах України та Києві», - наголосив Іван Гаврилюк.

Він зазначив, що важливим фактором є максимальна прозорість у процесі мобілізації. Тому Міноборони перезапустило електронну систему «Оберіг», яка забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб'єкта.

Через місяць в Україні почнуть викликати в ТЦК на медкомісію тих, хто був раніше визнаний обмежено придатним до служби, — сказав заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

А електронний кабінет військовозобов’язаного планують запустити вже цього літа. Електронний кабінет військовозобов’язаного буде окремим сервісом, не пов’язаним з сайтом Міністерства оборони. У кабінет можна буде зайти з будь-якого пристрою. 

Найважливіший функціонал — сертифікат резерву (військово-обліковий документ). Військовозобов’язаний зможе побачити, що про нього знає держава, яка інформація наявна в реєстрі «Оберіг», а також додати свою контактну інформацію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів