Коли Міноборони і Генштаб подадуть до Верховної Ради проєкт закону про демобілізацію

19:25 13 квітня 2024 р.

Фото до новини

Обіцяють зробити це швидше, ніж через 240 днів.

Армія Інформ повідомила, що такий документ вже готується Міністерством оборони України, а також представниками Генерального штабу ЗСУ, і вже є певні напрацювання. Про це в етері телемарафону «Єдині новини» розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, пише DailyLviv.com.

«Упродовж найближчих місяців з’явиться версія, яка потім потрапить до парламенту. Вже є певні напрацювання, адже в законопроєкті про мобілізацію, в тій версії, яка пройшла перше читання, вже були прописані деякі норми», — розповів речник Міноборони.

За словами Дмитра Лазуткіна, офіційними джерелами раніше озвучувався строк підготовки законопроєкту — до 8 місяців. Але після дискусій це прибрали. Він висловив сподівання, що законопроєкт розроблять швидше.

«Зрозуміло, що людям, які зараз перебувають на лінії бойового зіткнення, треба давати перепочинок. Водночас, аби замінити людей, які вже мають бойовий досвід, треба зважати на багато різних моментів. Зокрема, їх треба замінити підготовленими бійцями. Тому пріоритет та акцент саме зараз було зроблено на закон про мобілізацію. Для того, щоб покращити облік військовозобов’язаних, аби країна зрозуміла скільки здорових та мотивованих людей є зараз, і які у них військово-облікові спеціальності», — наголосив Дмитро Лазуткін.

Читайте також: Президент України підписав закон про демобілізацію строковиків

Нвгадаємо, що 11 квітня 2024 року Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про мобілізацію. Норму про демобілізацію з документа вилучили за кілька днів до голосування. Але додалися інші норми, які стосуються чинних військовослужбовців.

Читайте такожМобілізація транспорту. ТЦК отримають від МВС дані про авто у власності громадян

Нагадаємо, що в інтерв'ю зарубіжним журналістам Президент України Володимир Зеленський сказав, що у звичайному законодавстві не існує демобілізації під час війни. Тому є різні питання щодо законопроєкту про мобілізацію в Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів