Україну хочуть розколоти за «югославським» сценарієм, – Чорновіл

23:44 13 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: timer.od.ua

Екс-нардеп пояснив, що погрозою на адресу УГКЦ намагаються краяти країну.

Таку думку Тарас Чорновіл висловив в ефірі «Еспресо.TV». «Ніхто не збирається робити розкол по релігійній лінії. Вони (чиновники. – Ред.) насправді відпрацюьовують югославський сценарій», – зазначив політик.

На його думку, автори такого сценарію сидять у Москві і їхня мета – роз’єднати людей в Україні. «Не по якісь релігійній лінії, а по людях буде розкол. Чомусь ті, хто в Україні підтримав цей план, Клюєв і РНБО, не хочуть розуміти, на що вони пішли», – наголосив екс-нардеп.

Тарас Чорновіл заявив також в ефірі «Еспресо.TV», що й розгоном Євромайдану 30 листопада керували з Москви. «Я все одно буду переслідувати російський слід, тому що я добре знаю регіоналів – не їхній це стиль», – заявив Чорновіл і додав «Я знаю Клюєва: він завжди казав «не бийте людей по морді, бо доведеться вдвічі більше платити, коли треба буде їх купляти».

Як інформував «Щоденний Львів», в листі на адресу УГКЦ за підписом першого заступника міністра культури України Кохана цей чиновник погрожує: «Недотримання наведених приписів, згідно з положеннями статті 16 Закону України «Про свободу совісті і релігійні організації», може слугувати підставою для порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій», на що Патріарх Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) відповів: «Ми завжди є, були і будемо із своїм народом», а нардеп Олександр Бригинець пояснив що влада тисне на УГКЦ, щоб збільшити свій електорат на президентських виборах: «Хочуть пояснити, що московська церква найважливіша, а уніати – це другорядне».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів