У канцлера Німеччини – питання до Путіна щодо України (відео)

21:12 23 листопада 2013 р.

Фото до новини

Анґела Меркель заявила про свій намір поговорити з російським президентом про кандидатів на асоційоване членство в Європейському Союзі.

«Deutsche Welle» повідомляє сьогодні, 23 листопада, що після призупинення керівництвом України підготовки до підписання угоди про її асоціацію з ЄС, канцлер (тобто глава) німецького уряду висловила намір поговорити про це та інших східних партнерів із російським президентом Володимиром Путіним.  «За наступної нагоди я поговорю з російським президентом на цю тему», – заявила Меркель у своєму відеозверненні.

Водночас канцлер відкидає побоювання Москви, що «Східне партнерство» спрямоване проти Росії. За її словами, ЄС має домогтися, щоб під час подальшої євроінтеграції колишніх радянських республік справа не доходила до конфронтації. Мета переговорів із Росією, за словами Меркель, полягає в тому, щоб у майбутньому уникнути протистояння між хорошими відносинами цих країн з Росією та їхніми хорошими відносинами з Європейським Союзом.

«Росія – наш стратегічний партнер», – нагадала канцлер. Тому, продовжила вона, треба з'ясувати – як можна подолати «цей політичний тиск» Росії на східних сусідів ЄС.

«Те, що Україна вирішила не підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом, пов'язано також із питанням, що ця угода означає для відносин із Росією. Тому Євросоюз, на її думку, повинен порушити цю тему на переговорах із Росією. Німеччина теж зробить свій внесок у цю дискусію», – запевнила вона.

Як повідомляв «Щоденний Львів», Кабінет міністрів прийняв розпорядження про зупинку процесу підготовки укладання угоди про асоціацію України з ЄС, джерело «Української правди» в оточенні єврокомісара Штефана Фюле, близьке до переговорів про підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, констатувало, що Янукович заморозив європерспективи України на багато років вперед, а джерело, близьке до Адміністрації Президента України, сказало кореспонденту московської «Независимой газеты»: «Я б не поспішав говорити, що це – крапка в процесі євроінтеграції. Це, швидше, наше останнє питання Європі: на яких умовах?», тим часом Янукович не інформував ЄС про відмову від нього – очікує на його аргументи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів