Росія поділиться Кримом з федералізованою й двомовною Україною, яка зречеться ЄС, – політолог

19:44 30 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Про це повідомив у неділю директор компанії персонального та стратегічного консалтингу «Berta Communications» Тарас Березовець.

За його інформацією, Кремль підготував для України план подальшого існування, який, за його задумом, мають підтримати США і Євросоюз. Директор компанії персонального та стратегічного консалтингу «Berta Communications» і політолог Тарас Березовець повідомляє також у неділю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що в плані Росії – «прийняття нової Конституції (Україна), де буде закріплений нейтральний статус України».

Окрім того, Кремль пропонує Україні офіційно відмовитися від членства в ЄС та НАТО». Політолог продовжує: «Пункт два – Крим оголошується демілітаризованою зоною, звідки виводяться ВСІ військовослужбовці, в т.ч. весь ЧФ РФ. Також там не має бути жодного військовослужбовця України».

За даними Березовця, Кремль погоджується після виведення всіх військ із Криму на «незалежний новий референдум про статус» півострова, за результатами якого пропонується ввести подвійне українсько-російське управління ним. Натомість керівництво України повинно погодитися також, аби вона стала федерацією, щоб у ній російська мова отримала статус другої державної, й щоб був запроваджений мораторій на вибори Президента й Верховної Ради до грудня 2014 року.

Як повідомляв у неділю «Щоденний Львів», МЗС України відповіло на сьогоднішні пропозиції міністра закордонних справ Росії, аби наша держава федералізувалася, так: «Під дулами своїх автоматів цей агресор вимагає тільки одного – повної капітуляції України, її розколу і знищення Української державності. Саме так і ніяк інакше розцінюються в Україні умови щодо федералізації, другої державної мови, референдумів тощо».

Окрім того, «Щоденний Львів» цитував коментар російського військового оглядача Павла Фельгенгауера в американському журналі «Foreign Policy» з приводу заклику міністра закордонних справ Росії Лаврова трансформувати Україну в федеративну державу: «Це перетворить російськомовні області на «фактичний протекторат Росії. Контроль над ними дозволить Москві протягнути коридор у Придністров'я. У підсумку частини «федеративної України», можливо, приєднаються до Російської Федерації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів