Глава МЗС Росії переклав із неї на Україну невиконання Женевської угоди (відео)

13:18 21 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: topwar.ru

Міністр закордонних справ РФ дослівно повторив у понеділок інсинуації московських ЗМІ про нібито «обстріл беззбройних в пасхальну ніч».


Відео: 5 канал

Як повідомляє сьогодні, 21 квітня, російська інформагенція «ИТАР-ТАСС», міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров заявив у понеділок, що Женевська угода про деескалацію ситуації в Україні, за його словами, «не виконується передусім тими, хто захопили владу в Києві» й «не можуть або не хочуть контролювати екстремістів». Він також дослівно повторив незграбні інсинуації російських ЗМІ про те, що, мовляв, «у пасхальну ніч в районі блокпосту в Слов'янську з'явилася група озброєних екстремістів, які без будь-яких попереджень почали обстрілювати беззбройних людей на цьому блокпосту».

Лавров визнав у понеділок: «Це злочин, який на руку лише тим , хто хоче перекреслити виконання Женевських домовленостей». Однак глава МЗС Росії перекладає з неї на Україну невиконання Женевської угоди, стверджуючи: «Все вказує на те, що київська влада не може чи, можливо, не хоче контролювати екстремістів, які продовжують «замовляти музику».

Як бачимо, Лавров вдає, що він нібито вірить у чудодійність візитівок лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша, «знайдені» неушкодженими в автомобілях, які згоріли в Слов'янську. Попри незграбність цієї інсинуації, міністр закордонних справ Росії, запевняючи, що вона «буде припиняти спроби розв'язати громадянську війну й спровокувати великий кровопролитний конфлікт в Україні», переклав на українську владу такі спроби, а також те, що скоюють на Донбасі російські диверсанти.

Бо він також заявив, що там, за його словами, «арештів і затримань зазнають журналісти, не тільки російських, а й іноземних журналістів не пускають на Україну в ті райони , де вони хочуть подивитися на події». Глава МЗС РФ стверджує також: «Заяви Києва про те , що женевські домовленості не поширюються на Майдан, неприйнятні. Будівлі в Києвіі, які були захоплені насильницьким шляхом на початку подій на Україні, не звільнені, вулиці не розблоковані, Майдан продовжує  процвітати».

Натомість, за словами Лаврова, «заяви про те , що в районі конфліктів величезне число російської зброї – це сміхотворний аргумент, там іншої зброї і не було, там в усіх російська зброя». Своєю чергою, російська інформагенція «РИА Новости» цитує заклик Лаврова на адресу української влади терміново виконувати женевські домовленості.

При цьому він зазначив: «У самих домовленостях якісь терміни не згадані, але там сказано, що заходи мають вживатися терміново. Насамперед, це стосується наведення елементарного порядку, мається на увазі припинення діяльності незаконних збройних формувань, роззброєння цих формувань і припинення будь-якого екстремізму та релігійної нетерпимості, амністії політичних ув'язнених і учасників протестів, почала конституційного діалогу».

Про звільнення російськими диверсантами захоплених ними на Донбасі адмінбудівель Лавров, як бачимо, помовчує. Не конкретизує він і свої інсинуації про «релігійну нетерпимість», про яку заявляє.

Як інформував «Щоденний Львів», російський телеканал «LifeNews» ще в суботу опублікував відео про недільну провокацію в Слов’янську, яку, за даними спільноти «Інформаційний Опір», влаштували для пояснення вторгнення Росії в три українські області, а скоїли представники так званої «армії Донецької незалежної республіки», натомість заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар пояснила: «Повідомлення російських журналістів про перестрілку між нібито «Правим сектором» та «самооборонцями» в Слов’янську, обгрунтоване якимись «візитівками Яроша» та «невідомою зброєю», кількість загиблих, яка зростає з кожною годиною, якісь «подробиці», доказів яких ніхто не бачив – це ідеальний зразок російської пропаганди, який сьогодні тиражують чимало не лише російських, але й іноземних ЗМІ. Задум пропагандистів очевидний: показати, що ситуація в Україні виходить з під контролю навіть на свята; розгорнути тезу про «громадянську війну» в Україні; здійснити чергову хвилю інформпідготовки до обгрунтування вторгнення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів