Провокацію в Слов'янську влаштували для пояснення вторгнення Росії в три українські області, – експерт (відео)

19:38 20 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Про це повідомив у неділю керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук.


Відео: ТСН.ua

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 20 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

 «За оперативними даними групи «Інформаційний Опір», провокації у Слов'янську, які закінчилися загибеллю людей, були здійснені представниками так званої «армії Донецької незалежної республіки». Для організації цих диверсій напередодні в довколишніх населених пунктах було організовано викрадення чотирьох автомобілів. 

Організував викрадення гр-н П, псевдо «Душман», уродженець Костянтинівки, останнім часом проживав в Дружківці, 1963 р. н., в даний час - командир третього взводу батальйону т.зв. «армії Донецької незалежної республіки. В автомобілі, залишеному на місці диверсії, проросійськими екстремістами була підкинута символіка «Правого сектора».

За нашими даними, ці диверсії були здійснені в рамках загального плану військово-політичного керівництва Росії щодо створення умов для військового вторгнення в три області України. Ця диверсія дала можливість самопроголошеній мера Слов'янська вимагати введення російських військ на територію Донецької області»

Щоправда міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров, заявивши сьогодні, 20 квітня, що він обурений» через події  у Слов’янську, принаймні наразі кличе владу України за стіл переговорів. Дослівно ж він написав у неділю на своїй «Twitter»-сторінці:  «В результаті перестрілки на блокпості Слов'янська загинули шестеро людей... Це не вихід. Я обурений. Навіщо так людей вбивати? Я прошу владу України за стіл переговорів».

Як повідомляв «Щоденний Львів», заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар заявила в сьогодні, 20 квітня: «Повідомлення російських журналістів про перестрілку між нібито «Правим сектором» та «самооборонцями» в Слов’янську, обгрунтоване якимись «візитівками Яроша» та «невідомою зброєю», кількість загиблих, яка зростає з кожною годиною, якісь «подробиці», доказів яких ніхто не бачив – це ідеальний зразок російської пропаганди, який сьогодні тиражують чимало не лише російських, але й іноземних ЗМІ. Задум пропагандистів очевидний: показати, що ситуація в Україні виходить з під контролю навіть на свята; розгорнути тезу про «громадянську війну» в Україні; здійснити чергову хвилю інформпідготовки до обгрунтування вторгнення».

Натомість «BBC Україна» зауважує: «Тим часом кореспонденти звертають увагу на те, що в кадрах з блокпоста, які розповсюджують проросійські активісти, можна побачити сліди інсценування – наприклад, німецький кулемет часів Другої світової війни, пачки з новенькими 100-доларовими купюрами і візитну картку лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша».

Своєю чергою, спільнота «Інформаційний Опір» звертає в неділю увагу на таке:

«На видео и фото с места, отчетливо видно что машины были расстреляны. Кто их мог расстрелять когда блок пост был безоружный, как заявляют сепаратисты?

Почему машины сгорели до тла, а номерные знаки остались невредимыми?

Огонь не берет ни доллары, ни патроны, ни визитки Яроша, ни бумажки А4 с картами?

Почему на шинах, из которых был сооружен блокпост не обнаружены следы от пуль?

Расстрелянных гильз очень много —  а где лужи крови?

Юрий Бутусов, редактор Цензор.Нет в facebook тоже провел параллели:

На окраине Славянска Дмитрий Киселев и его подельники разыгрывают ситуацию, очень похожую на Гляйвицкий инцидент 1939 года.

Информация российских СМИ о перестрелке в Славянске — Лайфньюс и РИА Новости подают забавную информацию. Это нечто.

1. «Мирные» митингующие стояли на блок-посту. Были якобы «безоружными». Но при этом сожгли две машины нападавших и убили двух нападавших.

2. Нападал, конечно же, «Правый сектор». Который открыто по трассе заехал в Славянск на двух джипах. Ну, прямо психическая атака.

3. В сгоревших полностью машинах найден немецкий пулемет времен Второй мировой войны МG-42, выставленный на обозрение, и много комплектов военной формы — такой же как у зеленых человечков. Пулемет, наверное, на время атаки одолжили в «Крыивке», или в дедовском схроне. Где «шмайссеры»? «Мосфильм» явно не доработал.

4. В сгоревших машинах найдена не только символика «Правого сектора», но даже ВИЗИТКИ ДМИТРИЯ ЯРОША! Ну, конечно! Ярош же ходит с визитками, и всем раздает. Такие несгораемые визитки.

5. «Безоружные» на блок-посту убили двух нападавших, сами потеряли якобы то ли 3, то ли 6 убитых, но трупов, кроме одного, и следов крови не обнаружено. Есть только труп какого-то одного местного бедолаги.

На окраине Славянска Дмитрий Киселев и его подельники разыгрывают ситуацию, очень похожую на Гляйвицкий инцидент 1939 года. 31 августа 1939-го по приказу Гитлера немецкие спецслужбы на территории немецкого города Гляйвиц убили нескольких немецких заключенных концлагерей переодетых в польскую военную форму. Это было выдано за попытку поляков напасть на Германию. Инцидентом в Гляйвице бесноватый фюрер использовал как повод для начала Второй мировой войны. Да, шеф СС Генрих Гиммлер назвал операцию в Гляйвице очень подходяще к описанию ситуации в Славянске – операция «Консервы».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів