ЗСУ атакували ВДК «Костянтин Ольшанський», який окупанти вкрали у 2014 році

09:55 26 березня 2024 р.

Фото до новини

Сили оборони України атакували ракетою "Нептун" корабель "Костянтин Ольшанський", який був захоплений російськими загарбниками у 2014 році.

Про це речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новини", пише DailyLviv.com.

"Було ухвалено рішення завдати вогневе ураження по цій одиниці, на жаль. Вибору у нас нема. Застосували український "Нептун", і відповідно ураження було відпрацьоване", - сказав Плетенчук.

Він зазначив, що корабель "Костянтин Ольшанський" РФ вкрала в України у 2014 році під час окупації Криму. За його словами, дев'ять років він стояв у бухті й загарбники його почали розбирати на запчастини, а на 10 рік війни вони зрозуміли, що у них закінчуються великі десантні кораблі, тому впродовж року його було відновлено.

Речник також підтвердив, що уражені російські кораблі "Азов", "Ямал" та "Іван Хурс" не зможуть виконувати бойові завдання найближчим часом.

Нагадаємо:

5 березня у ГУР підтвердили знищення корабля "Сєргєй Котов" Чорноморського флоту Росії.

14 лютого в Чорному морі українці потопили ВДК «Цезар Куніков». 1 лютого ГУР потопило ворожий ракетний катер «Івановєц», а ще раніше - 25 грудня 2023 року крилатими ракетами з тактичної авіації Повітряних Сил знищили великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Новочєркаск" у районі Феодосії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів