Зруйнована російська техніка іржавітиме у Львові до закінчення літа

17:01 11 серпня 2022 р.

Фото до новини

На площі Ринок у Львові відкрили виставку знищеної Збройними силами України російську техніку «Вистоїмо, переможемо!». Серія аналогічних виставок вже була представлена в країнах Європи, а згодом і помандрує в країни Північної Америки.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

«Коли ми вперше побачили цю техніку у звільнених від окупантів містах, ми зрозуміли, що її має побачити ввесь світ, щоб розуміти, з чим сьогодні має справу Україна. Поляки і чехи були дуже вражені, коли побачили у себе подібну виставку. Після побаченого вони ще більше підтримують Україну. Тому ми будемо продовжувати робити такі виставки у всіх країнах і містах, щоб всі побачили і пересвідчились, що Україна – це щит Європи, це потужна армія, яка докладає максимум зусиль заради вільного світу», – розповіла Мері Акопян, заступниця міністра внутрішніх справ України.

На експозиції представлені: російський танк Т-72, самохідні артилерійські установки 2С1 «Гвоздіка» і 2С19 «Мста-С», ракетно-зенітний комплекс «Бук» та протитанковий ракетний комплекс «Штурм» (на базі МТЛБ). Відвідувачі також зможуть на власні очі побачити кілька з 3 000 ракет, випущених російськими загарбниками по українських містах. Біля кожного експоната поставили інформаційно дошку,  з історією, як саме була знищена техніка.

«Дуже символічно, що в центрі Львова сьогодні відкривається виставка зруйнованої техніки. Львів не просто прихистив тисячі українців, які втікали від жахів війни, а ще й став важливим логістичним хабом для обороноздатності нашої держави, значення якого важко переоцінити.

Ідея цієї виставки – це свідчення тих злочинів, які російські окупанти скоювали на нашій території. Проти нас застосували майже всі види озброєння, але ворогу не вдалось і не вдасться зламати наш опір. Саме тому вірю, що одна з таких виставок незабаром відбудеться біля Міжнародного кримінального суду в Гаазі, коли там будуть судити російських злочинців», – наголосив Костянтин Ващенко, державний секретар Міністерства оборони України.

Організатори виставки: Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство оборони України, Львівська обласна військова адміністрація, Львівська міська рада, Державна митна служба України, Media Center Ukraine.

Українські військові знищили російський зенітно-ракетний комплекс С-300

Львівські десантники за день знищили танкову роту: що ще (відео)

Колону російських танків знищено біля Глухова

Десантники з вісімдесятки знищили 35 танків

 

Львівські десантники збили російський ударний вертоліт Мі-24 (відео)

Саки: мінус 9 російських літаків, - командування ПС ЗСУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів