Зони карантину переглядатимуть в Україні щотижня у п'ятницю

13:54 1 серпня 2020 р.

Фото до новини

В Україні регіони поділили на чотири зони поширення коронавірусної інфекції: "зелену", "жовту", "помаранчеву", "червону". У різних зонах діятимуть різні карантинні обмеження.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) та надзвичайних ситуацій (НС) на засіданні у п'ятницю, 31 липня, визначила регіони за рівнем епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції. 

Як повідомив після засідання комісії міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, до "червоної" зони - найнебезпечнішої - буде віднесено Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області.

"Помаранчевий" рівень поширення коронавірусу буде встановлений в Луцькому та Любашівському районі Волинської області, в Івано-Франківську та Тисменицькому районі Івано-Франківської області, у Львові, Миколаївському, Пустомитівському та Перемишлянському районах Львівської області,  Бережанському районі та місті Бучач Тернопільської області, йдеться у повідомоленні на сайті міністерства охорони здоров'я.

Загалом до "червоної", "помаранчевої" та "жовтої" зони поширення коронавірусу потрапили адміністративно-територіальні одиниці  восьми областей України: Вінницької, Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької.

Рішення Центральної комісії з питань ТЕБ та НС ухвалене на виконання постанови уряду щодо нових правил адаптивного карантину, яка вступає в дію з 1 серпня. Постановою передбачене визначення регіонів за рівнем поширення коронавірусу на рівні адміністративно-територіальних одиниць. Визначати, до якої із зон належить той чи інший регіон, будуть за чотирма показниками: завантаженість ліжко-місць у лікарнях; середня кількість проведених тестів; коефіцієнт виявлення випадків інфікування; динаміка зростання випадків інфікування.

Залежно від зони, у населених пунктах діятимуть різні карантинні обмеження. Зокрема, у "помаранчевій" буде заборонена  робота закладів розміщення (крім готелів), діяльність розважальних закладів, ресторанів вночі, планова госпіталізація, дитячих таборів, масові заходи можуть проводитись з розрахунку не більше однієї людини на двадцять квадратних метрів. А в "червоній" зоні до того ж заборонять роботу громадського транспорту, закладів освіти, ресторанів і ТРЦ. 

За словами Максима Степанова, перехід в ту чи іншу зону відбуватиметься при перевищенні показників п'ять днів поспіль. Засідання комісії проводитимуть кожної п'ятниці. За результатами аналізу ситуації в регіонах будуть визначатись рівні поширення коронавірусу.

DailyLviv інформував, що три райони області та місто Львів - у помаранчевій зоні поширення коронавірусу.

Учора Львів і Пустомитівський район зараховано до помаранчевої зони за рівнем поширення COVID-19. А в ресторані "Рафаель" на Кільцевій після 23.00 тривало масове святкування з нагоди відкриття басейну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів